IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BP е застрашена от 7-годишна забрана за добив край бреговете на САЩ

Забраната ще важи за всяка компания, която поради инцидент е причинила смъртта на 10 или повече души през последните седем години

17:47 | 15.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
BP е застрашена от 7-годишна забрана за добив край бреговете на САЩ

Комисия към американския конгрес предложи законопроект, който ще забрани на BP да експлоатира нови кладенци край бреговете на САЩ през следващите 7 години, съобщава BBC.

Комисията за контрол на природните ресурси към Конгреса гласува в подкрепа на предложението да не се позволява на компании с незадоволителни стандарти за безопасност да проучват и експлоатират нови нефтени находища край американските брегове.

В законопроекта не се споменава изрично BP, но той ще бъде прилаган за всяка компания, която поради инцидент е причинила смъртта на 10 или повече души през последните седем години.

Експлозията през април на нефтената платформа на BP Deepwater Horizon в Мексиканския залив отне живота на 11 работници. При предишен инцидент в обект на BP в Тексас през 2005 г. загинаха 15 души.

Проектозаконът предвижда също забрана за добив и проучване на нефтени залежи край американските брегове на всяка компания, която е била глобявана с повече от 10 млн. долара през последните седем години за причиняване на екологични щети. Така формулирана тази клауза също засяга BP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още