IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ представя нови мерки за насърчаване на икономиката другата седмица

Белият дом е под натиск да покаже видими резултати в усилването на растежа и увеличаването на заетостта преди изборите за Конгрес през ноември

21:35 | 03.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
САЩ представя нови мерки за насърчаване на икономиката другата седмица

Президентът на САЩ Барак Обама ще представи следващата седмица нови мерки за насърчаване на щатската икономика, след като днес стана ясно, че през август отново са били създадени нови работни места с твърде бавен темп, предаде Ройтерс.

Обама е определил като позитивна новината, че новосъздадените работни места са повече от очакваното. Той е подчертал обаче, че данните не са достатъчно добри и за справяне с икономическите проблеми на САЩ е необходимо да се вземат още мерки.

Белият дом е под натиск да покаже видими резултати в усилването на растежа и увеличаването на заетостта преди изборите за Конгрес през ноември, когато демократите на Обама може да бъдат „наказани“ от гласоподавателите заради достигналата почти 10% безработица.

В понеделник Обама начерта няколко възможни опции за увеличаване на мерките, сред които още намаления на данъците за средната класа, инвестиции в зелена енергия, повече разходи за инфраструктура, както и допълнителни данъчни намаления за бизнеса с цел насърчаване на създаването на работни места.

От Белия дом обаче са отказали да дадат повече подробности за мерките, тъй като не е взето окончателно решение за тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
lozkhris
преди 13 години
Данните за американската икономика за нагласени. Те се фалшифицират с цел да се ребалансира световната икономика като се прибудят главните търговски партньори на САЩ да консумират повече и така да се увеличи износът на американски стоки за Европа, Япония, Канада, Австралия и Китай. За тази цел са необходими мерки, които да сринат долара - т.е. риторика " за разширен период от време", лихви на нулата, наливане на пари от ФЕД и правителството в изкупуване на проблемни асети. Китай не може да бъде контролиран и заради стойностите на юана го отнасят всички други - най-вече Европа, която обаче си го прави сама като се вторачва в дефицитите и безумната си обща валута.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още