IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chevron ще добива петрол на 2 км дълбочина в Мексиканския залив

Плановете на компанията са обявени едва дни след отпадането на мораториума върху сондажите в региона

10:33 | 22.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Chevron ще добива петрол на 2 км дълбочина в Мексиканския залив

Петролната компания Chevron обяви плановете си да пробие нови кладенци за петрол и газ в Мексиканския залив само няколко дни, след като щатските власти отмениха забраната за сондажи в дълбоки води в района, предаде ВВС.

Забраната беше въведена след взрива на платформа на BP в залива през април, който доведе до един от най-големите разливи на петрол в историята.

От Chevron планират първоначално да инвестират 7,5 млрд. долара в проучване на находищата Джак и Св. Мало на 450 км южно от Ню Орлийнс при дълбочина на водата от 2100 м.

Предвижда се производството да започне през 2014 г.

По оценки на Chevron находището има капацитет от 170 хил. барела петрол и 42,5 млн. куб. фута (1,2 млн. куб. м) природен газ дневно.

Мораториумът на щатското правителство върху сондажите в Мексиканския залив трябваше да изтече в края на ноември, но беше отменен по-рано заради растящия натиск от индустрията. Като причина от сектора изтъкваха икономическия ефект на забраната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още