IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверието на американците в развитието на икономиката на двегодишно дъно

Резултатите от анкетата са в контраст с множеството индикатори, показващи подобрение на икономиката, и се дължат на рязкото поскъпване на бензина

10:07 | 10.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Доверието на американците в развитието на икономиката на двегодишно дъно

Доверието на американците в начина, по който се развива страната, се е сринало до двегодишен минимум. Това показва проучване на общественото мнение, проведено от Reuters и Ipsos в началото на месеца.

Делът на хората, които смятат, че САЩ са на грешен път, е нараснал със 7 пункта до 64% спрямо февруари - най-голям дял в проучване на Ipsos, откакто Барак Обама пое президентския пост през януари 2009 г. Резултатите от анкетата са в контраст с множеството индикатори, показващи подобрение на икономиката.

Според Клиф Янг от Ipsos резултатите се дължат на резкия ръст на цената на бензина през последните седмици, причина за който станаха бунтовете в Северна Африка и Близкия Изток.

Растящите цени на петрола са накарали анализатори да увеличат прогнозата си за инфлацията в страната, показа отделно проучване на Ройтерс, публикувано в сряда.

Одобрението за работата на Обама се е понижило спрямо миналия месец до 49% от 51%, което статистически е незначителна промяна, посочват от Ройтерс.

Според Янг позицията на Обама е относително стабилна, но той „може да премине през труден период“ за известно време в резултат от поскъпването на бензина.

Сред независимите избиратели, на които Обама ще разчита за евентуалното си преизбиране през 2012 г., одобрението за работата му рязко се е понижило до 37% от 47% през февруари. Именно независмите избиратели помогнаха на републиканците да спечелят контрола върху Камарата на представителите на изборите през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още