IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ отпусна второ разрешение за сондажи в Мексиканския залив от разлива насам

Растящите цени на горивата увеличават натиска върху Белия дом за възстановяване на работата на петролнтие компании в района

12:51 | 12.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ отпусна второ разрешение за сондажи в Мексиканския залив от разлива насам

BHP Billiton спечели второто щатско разрешително за дълбоководни сондажи в Мексиканския залив, откакто експлозията на платформа на BP в залива през април миналата година доведе до бедствие с мащабни размери, предаде Bloomberg.

Австралийската компания BHP ще използва оборудване на Helix Energy Solutions Group в случай на експлозия.

Първото разрешително за сондажи в залива, отпуснато след експлозията, беше за Noble Energy. То беше отпуснато на 28 февруари, след като растящите цени на петрола заради бунтовете в Северна Африка и Близкия Изток увеличиха призивите на републиканците в Конгреса за възстановяване на работата на петролните компании в залива.

На пресконференция в Белия дом в петък президентът на САЩ Барак Обама заяви, че администрацията му насърчава проучванията и добива в дълбоки води, но го прави по отговорен начин.

Производството на петрол на САЩ в залива е достигнало рекордни нива през 2010 г., е съобщил Обама.

Администрацията на Белия дом забрани добива в дълбоки води след експлозията на платформата на BP. Мораториумът беше премахнат на 12 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още