IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford изпревари GM по продажби на нови автомобили в САЩ

Всички големи автомобилни компании отчитат ръст в продажбите, с изключение на Toyota

10:38 | 02.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>Toyota е единственият голям производител със спад в продажбите си в САЩ през март. <i>Снимка: Toyota.com</i></p>

Toyota е единственият голям производител със спад в продажбите си в САЩ през март. Снимка: Toyota.com

Подсилени от подобряването на икономиката и пазара на труда, продажбите на автомобили в САЩ се увеличиха с 16,9% на годишна база през март, предава Wall Street Journal.

Втората по големина американска автомобилна компания Ford изпреварва по продажби в САЩ своя по-голям конкурент General Motors за втори път в своята история.

Отчетеният от Ford ръст е от 19% на годишна база до 212 295 нови автомобила.

Продажбите на General Motors в същото време нарастват 10% до 206 621 автомобила. General Motors прекратява през март големите отстъпки, предлагани в началото на 2011, което оказва натиск върху продажбите й за месеца.

Автомобилните компании Chrysler, Honda и Hyundai са начело по ръст, докато в същото време Nissan, Hyundai и Kia отчитат най-големите си месечни продажби, откакто са на пазара в САЩ.

Chrysler продава 121 730 леки и лекотоварни автомобила март, което прави увеличение от 31% спрямо миналия март. Освен това реализираните от Chrysler продажби са най-големите за компанията през последните близо три години.

Nissan се нарежда малко след Chrysler с 121 141 продадени нови превозни средства, което се дължи на предложените от компанията значителни отстъпки.

Toyota претърпява спад в продажбите от 6% на годишна база през март и става единственият голям производител с понижение заради по-слабите си продажби на лекотоварни автомобили.

Като цяло автомобилните компании са продали 1 246 623 леки и лекотоварни автомобили в страната през март. Ако данните се приравнят на годишна база, продажбите възлизат на 13,1 млн. автомобила, според проучването на компанията за пазарни проучвания Autodata.

Март е шестият пореден месец в САЩ с продажби на годишна база над 12 млн., въпреки че те падат леко в сравнение с февруарското си ниво от 13,4 млн..

Honda и Hyundai отчитат ръст в продажбите си от 23,5% и 31,6% съответно, подкрепени от все по-голямото търсене на по-икономични автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
aristotel
преди 13 години
Не ми дреме. Карам си само коли 2-ра употреба. Няма месец да не я ударят на паркинг някой ЛЕВАК. КАСКО не правя, защото рядко плащат и все се опитват да те прекарат и ти писва да се разкарваш по 6-7 пъти. ДЪРЖАВА да бе да я опишеш а то си е ши...н ЦИРК !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още