IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси поеха в различни посоки в ранната търговия

Финансовите резултати на Google донесоха понижения на технологичния сектор

17:55 | 15.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси поеха в различни посоки в ранната търговия

Водещите борсови индекси в САЩ поеха в различни посоки в началото на петъчната борсова сесия, след като индустриалните компании подкрепиха S&P 500, а технологичните донесоха понижения на Nasdaq Composite. 

Акциите на Bank of America поевтиняват с 0,8% до 13,02 долара в сутрешната търговия на Нюйоркската фондова борса, след като печалбата й за първото тримесечие се оказа по-слаба от пазарните прогнози.

Пониженията в технологичния сектор на свой ред дойдоха след новините за голямото увеличение в оперативните разходи на Google, което ограничава печалбата на интернет компанията през миналото тримесечие.

Книжата на Google се търгуват със силно понижение от 6,5% срещу 541,14 долара на борсата Nasdaq.

Час и половина след началото на сесията ценово-претегленият индекс Dow Jones IA напредва с 0,3% до 12 317 пункта.

С 0,2% до 1 318 пункта расте и широкият индекс S&P 500.

Единствено Nasdaq Composite се движи на отрицателна територия със загуба от 0,3% до 2 751 пункта, главно заради пониженията при технологичните акции.

Сесията в четвъртък завърши с минимални изменения на индексите, след като представянето на минните и енергийните компании балансира разпродажбите при банките и технологичните акции.

Ключовите икономически данни за САЩ от днес показаха, че инфлацията се е ускорила до 2,7 на сто през март в унисон с поскъпването на живота в еврозоната и Китай.

Това е най-високата годишна инфлация в страната от декември 2009 г.

Другите икономически данни показаха, че американската индустрия е нараснала с 0,8% през март, а индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет се е повишил до 69,6 пункта през април от 67,5 пункта през март.

Американският лек суров петрол поскъпва с 0,4% до 108,51 долара за барел, а златото с доставка през юни се търгува с повишение от 0,6% до 1,480,80 долара за тройунция, което е нова рекордно висока интрадневна цена за метала.

Лихвените проценти по десетгодишните американски държавни облигации се понижават до 3,47% от 3,49% вчера.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още