IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потоп от корпоративни отчети се задава на Wall Street

Седмицата ще бъде изключително важна за инвестиращите в технологичния и банковия сектор

11:20 | 18.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Брокер на Нюйоркската фондова борса. <i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Брокер на Нюйоркската фондова борса. Снимка: Ройтерс

Новият отчетен сезон в САЩ започна плавно с финансовите резултати на Alcoa, JPMorgan и Google през миналата седмица, но потоп от отчети очаква инвеститорите на Wall Street през следващите дни.

Тримесечните резултати от 110 от компаниите в индекса S&P 500 излизат през тази седмица, като се започне от промишлени титани като General Electric и се стигне до веригите за бързо хранене McDonald's.

Анализатори коментират пред CNNMoney, че големият брой отчети ще дадат по-широка представа на инвеститорите за състоянието на частния сектор в САЩ.

Досега посланията от първите тримесечни резултати за този сезон бяха смесени. Докато някои компании като финансовия гигант JPMorgan надминаха пазарните прогнози, отчетите на Alcoa, Bank of America и Google донесоха разочарование.

Тази седмица обаче ще бъде изключително важна за инвеститорите в технологичния сектор, които ще се сблъскат с финансовите резултати на Apple, Qualcomm, IBM, Intel и Yahoo.

Според анализатори най-важни ще са финансовите резултати на Apple, защото приходите на компанията са особено зависими от потребителските разходи и нагласи.

Финансовият сектор също ще бъде в центъра на внимание, защото през идните дни се очакват отчетите на Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup и Wells Fargo.

Финансовите пазари в САЩ ще бъдат затворени в петък заради честването на Велики петък.

Борсовата седмица на Wall Street ще започне с отчетите на банката Citigroup, вестникарската група Gannett, фармацевтичния гигант Eli Lilly и производителя на чипове Texas Instruments.

Единствените икономически данни за страната от понеделник са тези за достъпността на жилищата, представена чрез индекса на Националната асоциация на жилищните строители в САЩ (NAHB).

Във вторник идва ред на отчетите на Goldman Sachs, Intel, IBM и Yahoo. Тогава излизат също и данните за новото жилищно строителство и разрешителните за строеж в страната през март.

Инвестиращите в технологичния сектор ще очакват тримесечните отчети на Apple след края на сесията в сряда. В същия ден се очакват финансовите резултати на няколко от компаниите в Dow Jones IA – комуникационната AT&T, застрахователната Travelers и индустриалната United Technology.

В сряда своите резултати за първото тримесечие ще обявят също и производителят на чипове Qualcomm и банката Wells Fargo. От икономическия календар най-важни ще са данните за продажбите на вече обитавани жилища през март.

В четвъртък най-значимите имена от корпоративния сезон ще са индустриалният конгломерат General Electric, инвестиционната компания BlackRock, веригата ресторанти за бързо хранене McDonald's, инвестиционната банка Morgan Stanley и химическия концерн DuPont.

Борсовата седмица в САЩ ще завърши с данните за новите молби за помощи при безработица.

И трите основни индекса на Wall Street се понижиха леко през миналата седмица, но остават с между 4% и 6,6% над стойностите си от края на 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още