IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford отчете най-силното си първо тримесечие от 13 години

Силните продажби са допринесли за ръст на печалбата от над 20% до 2,55 млрд. долара

14:42 | 26.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p><i>Снимка: БТА</i></p>

Снимка: БТА

Американският автомобилен гигант Ford обяви най-силните си резултати за първо тримесечие за последните 13 години, пише Ройтерс. Добрият резултат се дължи на високо вътрешно търсене в САЩ, както и на пренасочване на интереса към по-енергийно ефективни возила в страната.

За първите три месеца на 2011 година нетната печалба на Ford е 2,55 млрд. долара, или 61 цента на акция. Това е с над 20% повече от постигнатите за същия период на миналата година 2,09 млрд. долара, или 50 цента на акция.

Толкова силно първо тримесечие компанията не е постигала от 1998 година насам, допълва агенцията.

При изключване на еднократните ефекти печалбата на Ford е 62 цента на акция, което надвишава значително прогнозите на анализаторите за 50 цента на акция.

Приходите, реализирани от компанията през първото тримесечие, са в размер на 33,1 млрд. долара, при 28,1 млрд. долара за същия период на 2010 година. Очакванията на анализаторите бяха за приходи в размер на 29,7 млрд. долара.

В предварителните часове за търговия на борсата в Ню Йорк акциите на Ford поскъпват с 0,7 на сто до 15,54 долара за брой.

През първото тримесечие на годината Ford се нареди на второ място по продажби на нови автомобили в България. Със своите 378 продажби компанията се нареди след Volkswagen в статистиката на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още