IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още пет банки фалираха в САЩ тази седмица

Общият размер на активите на финансовите институции надхвърля 2,16 млрд. долара, загубите за държавата ще са над 643 млн. долара

10:08 | 30.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Още пет банки фалираха в САЩ тази седмица

Още пет банки бяха затворени в САЩ през изминалата работна седмица. Така банковите фалити в страната от началото на годината вече са 39 на брой, пише АР. Добрата новина е, че ситуацията във финансовия сектор се стабилизира, след като през първите четири месеца на 2010 година банковите фалити бяха 64.

От Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC) посочват, че са затворили пет банки, като техният размер е относително малък. Най-голямата от тях е Park Avenue Bank, която е притежавала активи за 953,3 млн.. долара, а най-малката – Cortez Community Bank of Brooksville с активи за 70,9 млн. долара активи.

Общият размер на активите на петте банки е над 2,16 млрд. долара. Очаква се FDIC да понесе загуби в размер на над 643 млн. долара от тяхното затваряне.

През 2010 година регулаторните органи затвориха 157 финансови институции, изпаднали в тежка ситуация заради нестабилната икономика и невъзможността на потребителите да посрещат задълженията си. Общата загуба на FDIC от тези фалити бе 21 млрд. долара.

През 2009 година фалитите бяха 140 на брой, а загубите за FDIC бяха в размер на 36 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Jason_Thorn
преди 12 години
Ама тез милярди милиони за нищо ги нямате ей. Оправете си грешките в първи и трети абзац. Не може от началото на годината да са фалирали 39 банки с последните 5, и после в селдващото изречение за годината да имаме 64 фалита (тва май е за 2010 а? ) Или е имало завръщане от отвъдното. И кортез едва ли са имали активи за 953 милярда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още