IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колебливо начало на борсовата сесия в САЩ*

Инвеститорите чакат решенията от заседанието на Федералния резерв

18:25 | 22.06.11 г.
Колебливо начало на борсовата сесия в САЩ*

С колебания между зеленото и червеното и слаби изменения на индексите започна борсовата сесия в САЩ. Инвеститорите са  в очакване на решенията на Федералния резерв, който заседава днес.

За час и половина търговия Dow Jones няколко пъти смени посоката на движение. Около 90 минути след началото на сесията бенчмаркът отбелязва ръст от 0,02 % до 12 192 пункта. S&P 500 отбелязва повишение от 0,10% до 1 297 пункта, а Nasdaq се покачва минимално, с 0,08%, до 2 689 пункта.

Акциите на най-големия производител на софтуер за графичен дизайн Adobe Systems изтриха над 4% от стойността си, след като излезе прогноза за печалбата на компанията, по-ниска от очакванията на анализаторите, пише Bloomberg.

Книжата на енергийните компании се възползваха от ръста в цената на петрола и отбелязаха повишения в началото на сесията, пише MarketWatch. Пазарните играчи чакат данните за петролните запаси в САЩ, като прогнозите са за намаление на резервите заради активния шофьорски сезон.

Очакванията на икономисти, анкетирани от Bloomberg, са Федералният резерв да затвърди решението си да спре с изкупуването на бондове. Прогнозите са основната лихва да остане близо до нулата.

Днешната среща на Федералния резерв е последната пред 2 август 2011 г. От тогава финансовият департамент на САЩ няма да може да емитира повече дълг ако законодателите не се споразумеят за вдигане на неговия таван.

*Актуално към 18:10 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още