IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадът в планираните продажби на жилища попари устрема на индексите в САЩ

Час след началото на сесията в Ню Йорк индексите отбелязват минимални повишения

17:37 | 29.06.11 г.
Спадът в планираните продажби на жилища попари устрема на индексите в САЩ

Със смесени настроения, но превес на купувачите, започна борсовата търговия в Ню Йорк. Основните индекси на Wall Street тръгнаха нагоре, след като гръцкият парламент прие част от мерките за затягане на бюджетната дисциплина на стойност 78 милиарда евро.

Данните за планираните продажби на жилища в САЩ през май обаче попариха ентусиазма на инвеститорите и индексите бързо изтриха покачванията. Dow Jones Industrial Averige и Nasdaq дори за кратко минаха в червения спектър.

Измененията близо час след началото на сесията в САЩ не са съществени. Dow Jones се покачва с 0,20% до 12 212 пункта. S&P 500 добавя 0,36% до 1 301 пункта. Nasdaq регистрира повишение от 0,10% до до 2 732 пункта.

Планираните продажби на жилища в САЩ през май са се повишили с 8,2%. За сравнение, през май 2010 г. беше отчетено повишение от 13,4 на сто.

Сред печелившите позиции са банките, чиито акции следват покачванията на книжата на европейските финансови институции. Monsanto се изстреля с над 5 на сто, като в предварителната търговия акциите на компанията поскъпнаха с опвече от 4%, заради 80-процентния ръст на печалбата през третото фискално тримесечие.

* Актуално към 17.25 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още