IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JP Morgan се съгласи на извънсъдебно споразумение по обвинения в измама

Сделката за 228 млн. долара е сключена с щатските регулатори, данъчната администрация и 25 щата

16:01 | 08.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
JP Morgan се съгласи на извънсъдебно споразумение по обвинения в измама

JP Morgan Chase ще плати 228 млн. долара, за да избегне съдебен процес по обвинения, че е фалшифицирала аукциони. Това е второто извънсъдебно споразумение за последния месец, при което банката се съгласява да плати неустойки, пише BBC.

Сделката е сключена с щатските регулатори, данъчната администрация и 25 щата, които обвиниха JP Morgan, че в 93 случая е манипулирала оферти за държавни и щатски поръчки.

Сделката е сключена дни след като банката се съгласи да плати 154 млн. долара, за да избегне процес по обвинение, че е подвеждала ипотечни инвеститори.

Банката се е съгласила да сътрудничи на щатското министерство на правосъдието, като в същото време обвинява за измамите бивши свои служители.

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу 18 бивши директори на JP Morgan. Девет от тях вече са се признали за виновни.

Срещу самата банка остават единствено обвинения за административни нарушения, тъй като институцията се е съгласила да сътрудничи.

По подобни обвинения Bank of America и швейцарската UBS също се съгласиха на извънсъдебни споразумения съответно за 137 млн. долара и 160 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още