fallback

Щатските банки предупредиха за катастрофалните последици при фалит на САЩ

Писмото до Белия дом и Капитолия е подписано от JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America Corp., Citigroup Inc. и други финансови институции

20:41 | 28.07.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Ръководителите на най-големите американски банки и финансови институции призоваха администрацията на САЩ и Конгреса да постигнат споразумение за вдигане на тавана на държавния дълг и да вземат мерки за намаляване на бюджетния дефицит, съобщава Ройтерс.

Както се посочва в отворено писмо, изпратено до Белия дом и Капитолия, ако Вашингтон бездейства, последиците за страната ще бъдат много сериозни.

Писмото е подписано от генералните директори на компании като JPMorgan Chase, Goldman Sachs, президента на Bank of America Corp. и изпълнителния директор на Citigroup Inc.

Авторите на документа подчертават, че трябва да бъде постигнато споразумение за повишаване на лимита на държавния дълг до края на седмицата, за да се избегне катастрофа на американския пазар. "Фалит на страната ни по дълговите задължения или понижаване на американския кредитен рейтинг ще нанесе силен удар върху бизнеса и доверието на инвеститорите", се посочва в писмото.

Белият дом днес изрази увереност, че ще бъде постигнат компромис по вдигане на дълговия таван и намаляване на дефицита, пише Ройтерс, като се позова на говорителя на Джей Карни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:57 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още