IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Capital One придоби бизнеса на HSBC с кредитни карти в САЩ

Финансовата институция разширява позициите си на американския пазар, след като купи и онлайн банкирането на ING в страната

12:52 | 10.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Capital One придоби бизнеса на HSBC с кредитни карти в САЩ

Американската финансова компания Capital One обяви, че придобива подразделението на британската банка HSBC за работа с кредитни карти в САЩ. Сумата на сделката е 2,6 млрд. долара, пише Bloomberg.

Тя се равнява на премията, която Capital One ще плати над стойността на дълговете по кредитни карти, които наследява.

Очаква се инвестицията да започне да носи печалба на Capital One през 2013 година. Очаква се самата сделка да бъде финализирана през второто тримесечие на 2012 година и да донесе печалба преди данъци в размер на 2,4 млрд. долара за HSBC.

Покупката е поредна стъпка по засилването на позициите на Capital One на американския пазар. Преди около два месеца финансовата институция придоби онлайн банкирането на ING в САЩ.

От страна на HSBC продажбата също е стъпка към преследването на стратегически цели. Най-голямата европейска банка има за основен приоритет експанзията на развиващите се пазари и се опитва да се освободи от активи, които не допринасят за постигането не тази цел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още