IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Уелч: По-ниските пределни данъчни ставки в САЩ ще стимулират заетостта

Трябва да се вдигне възрастта за получаване на помощи от правителствените програми Social Security и Medicare, смята бившият ръководител на General Electric

18:53 | 23.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Джак Уелч: По-ниските пределни данъчни ставки в САЩ ще стимулират заетостта

Американското правителство трябва да замрази регулациите и да понижи пределните данъчни ставки, за да подпомогне заетостта и да стимулира американската икономика, завява бившият ръководител на General Electric Джак Уелч пред CNBC.

“Аз бих направил това докато безработицата не падне под 6%”, казва Уелч. Бих разгледал всяка регулация, за да видя дали ползите от нея надвишават разходите, допълва той.

Бившият мениджър също смята, че трябва да се вдигне възрастта за получаване на помощи от правителствените програми Social Security и Medicare, или дори да се спрат плащанията по Social Security.

Уелч би променил данъчните закони в подкрепа на нови инвестиции и нов бизнес.

„Бих дал данъчни ваканции за определен период”, посочва той. „Ще премахна дупките в данъчното законодателство и по-ниските ставки, като вместо тях ще намаля пределните данъчни ставки, което незабавно ще увеличи стремежа към доходи.”

Макар че Уелч нарича милиардерът Уорън Бъфет „най-умният инвеститор от много години насам”, той не би последвал неговия пример по отношение на данъците.

Наскоро Бъфет призова законодателите в САЩ да вдигнат данъците на най-богатите американци, за да подпомогнат намаляването на бюджетния дефицит, посочвайки, че увеличените данъци няма да засегнат инвестициите.

Позовавайки се на така добилото популярност „Правило на Бъфет”, президентът Обама призова за нов минимален праг за облагане на американците с годишен доход над 1 млн. долара.

Данъчното увеличение би помогнало за финансирането на пакета от мерки за насърчаване на заетостта на стойност 447 млрд. долара, който Обама обяви по-рано през месеца.

Според Уелч проблемите на Америка са различни от тези на Европа. „Няма съмнение, че Гърция е фалирала. Не виждам как страната ще се измъкне от дълговата криза без да напусне еврото”, казва бившият шеф на General Electric.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
kane
преди 12 години
Естествено, той нали не е на сошъл секюрити и медикеър. Ако питат мен. 90% данък на всеки който има, не получава а ИМА над милион и всичко си идва на мястото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Fi4eto
преди 12 години
Много ми е чудно защо всеки *** от щатите на които са се излъгали да му сложат табелка с някаква длъжност и пост се изказва за европа, кризата и, и фалита на Гърция без преди това да е предложил калифорниа и техните пропаднали щати да обяват фалит и вън от сащ. Много е лесно да се изакаш в чуждия двор вместо да си изметеш своя. За жалост наща европеиско политическа зган няма адекватно поведение да си им върне камъните в тяхната си нивичка. :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още