IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Денис Гартман бяга от фондовия пазар

Наречете го обаче интуиция или каквото искате, но нашето желание е на този етап да се оттеглим и да наблюдаваме, коментира издателят на Gartman Letter

11:34 | 25.08.12 г. 9
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Ветеранът на хедж фонд индустрията Денис Гартмън. Снимка: Ройтерс</em></p>

Ветеранът на хедж фонд индустрията Денис Гартмън. Снимка: Ройтерс

Докато много анализатори на Wall Street повишават прогнозите си за рисковите активи, ветеранът на хедж фонд индустрията Денис Гартмън закрива позициите си в акции, пише CNBC.

Гартмън, който издава Gartman Letter, заяви в петък, че е закрил и последните си дълги позиции в акции.

През последните седмици компании като Piper Jaffray и JPMorgan повишиха очакванията си за Standard & Poor's 500, който според Гартмън е уязвим заради проблемите, съпътстващи глобалната икономика и понижаващата се вероятност Федералният резерв (Фед) да предприеме нов кръг вливане на ликвидност.

„Да ние разбираме, че настроението на пазара се променя и също така разбираме, че през следващите седмици може да изглеждаме глупаво за това, че стоим настрана“, коментира анализаторът.

„Наречете го обаче интуиция или каквото искате, но нашето желание е на този етап да се оттеглим и да наблюдаваме“.

Инвеститорът изтъква, че индекс, който неговата компания използва при пазарната си оценка се е понижил с 0,8% само в петък.

Според Гартмън нов кръг вливане на ликвидност от страна на Фед не е толкова вероятен, колкото твърдят някои пазарни участници.

Той цитира президента на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард, който по-рано тази седмица заяви, че икономиката нараства бавно, но достатъчно, за да не се налага централната банка да печата още пари.

Гартман изтъква и влошените перспективи пред китайската икономика, които оказват натиск върху стоманопроизводителите и компаниите за добив на метали и суровини като цяло.

„Стоманената индустрия в Китай е пълна катастрофа и акциите в сектора колабират“, коментира той.

„Стоманата е просто нещо, но е показателна за състоянието на глобалната икономика. Ние ще заложим на нея отново в не толкова далечно бъдеще. Точно сега обаче ще останем настрани“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 11 години
Навсякъде има какво да се губи , но при извънредни обстоятелства повечето от инвеститорите ще се насочат към едно единствено нещо за сметка на всички останали. Въпросът е , кое ще се приеме за основа ? Въпрос на доверие . Въпрос на функционалност. Без фундамент всички са губещи , а аз дъбоко се съмнявам че ще е така
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 1
dani de vito
преди 11 години
Има само пет актива - акции ,облигации ,валута , недвижими активи - имоти , ценни метали . Валутите се печатат и обезценяват , акциите се сриват при икономически кризи ,облигациите са два вида - рискови -напр.гръцки дълг с добра лихва :)))) и безрискови да речем немски с отрицателна нетна лихва - .Недвижимите имоти са все още в балон ,с ипотеки и много рискови.И така остана само един сигурен актив в който да си държи парите Гартмън :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
RedBot
преди 11 години
Не вярвам, че точно този не иска да се облажи от евентуален спад, ако е достатъчно сигурен. Както и не е за вярване че някой като него ще тръгне да тръби на целия свят какво мисли по темата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 11 години
"...тези които са се съгласили да я понесат поемайки риска"-------------Странно, а има ли други (които НЕ са се съгласили да поемат риск)? Чувал съм, че на този свят имало само две сигурни неща - данъците и смъртта. Като за второто има известни съмнения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
sel4o
преди 11 години
.........и какво остава?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 11 години
Акциите има какво да губят , както и облигациите , както и всички носещи рискВ състояние на икономически крах , цялата тежест ще се прехвърли при тези които са се съгласили да я понесат поемайки риска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Не е важно накъде духа вятърът, а как ще си нагласиш платната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
LuckyYou
преди 11 години
Интересно е колко тенденциозно журналята си правят статиите. Тук ми публикуват как 1 от 15566456 финансисти по света си закрива позициите и правят от това новина, но това само по себе си не означава нищо. Трябва да се погледне на нещата от голям ъгъл, а не да гледаш дървото а да не виждаш планината зад него. По-важно е колко от тези 15566456 са си излезнали от позициите и колко от тях всъщност са открили дълги позиции в същия ден. А тази статия е поредния шум, какъвто са 99% от бозите на журналята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
sel4o
преди 11 години
"Гартмън, който издава Gartman Letter, заяви в петък, че е закрил и последните си дълги позиции в акции."И в какво ще си държи парите, в долари или щатски книжа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още