IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Western Union отчете двойно по-ниска тримесечна печалба

Най-голямата компания за парични преводи в света понижи прогнозата си за печалбата през тази година

15:40 | 13.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Western Union отчете двойно по-ниска тримесечна печалба

Печалбата на Western Union за четвъртото тримесечие на 2012 г. е спаднала с 47% на годишна база до 238 млн. долара (40 цента на акция), а приходите се понижават с 0,5% до 1,42 млрд. долара, съобщава MarketWatch.

От Thomson Reuters очакваха печалба от 35 цента на акция и понижение на приходите с 1% до 1,4 млрд. долара. Като се изключат разходите за преструктуриране печалбата на акция се повишава на годишна база от 40 на 42 цента.

Оперативният марж се е свил от 25% на 20,1%. Приходите от бизнеса с преводи са се понижили с 2,4%, след като транзакциите са намалели с 3,2%.

Най-голямата компания за парични преводи в света понижи прогнозата си за печалбата през тази година до 1,33-1,43 долара на акция, като се очаква приходите да се понижат с до 5%. Thomson Reuters предвиждаше печалба за 2013 г. от 1,47 долара на акция.

Western Union обяви, че през тази година ще се фокусира върху увеличаване на паричните трансфери, извършвани от клиенти, и върху сектора на бизнес решенията, който единствен е отчел растеж през последното тримесечие.

Секторът на паричните преводи като цяло е засегнат от икономическите проблеми в Европа и стагниращият трудов пазар в САЩ.

За тримесечието компанията е похарчила 31 млн. за инциативи, целящи понижаване на разходите. Стъпките ще се отразят негативно и на печалбата за тази година, но се очаква да дадат резултат през 2014 г.

В следборсовата търговия вчера акциите на Western Union се понижиха с 1,6%, като за последните шест месеца губят 19% от стойността си до 14,11 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още