IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите отвъд Океана се притесниха за състоянието на трудовия пазар

Прогнозите за по-малък брой новоназначени през юни изтри оптимизма от увеличените автомобилни продажби

23:04 | 02.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пазарите отвъд Океана се притесниха за състоянието на трудовия пазар

Основните американски борсови индекси изтриха ръста, записан в началото на деня. В  първите часове на борсовата сесия пазарите се радваха на добрите данни за продажбите на автомобили в САЩ.

Според данните през юни в САЩ е имало увеличено търсене на камиони и джипове (SUV).  Ford отчете увеличение на продажбите си в рамките на 13% и това доведе и до поскъпване на акциите на компанията – с почти 3% до цена от малко над 16 долара.

За General Motors увеличението на продажбите е по-ограничено – с 6%. Акциите на компанията поскъпнаха с около 0,2% до цена от около 34 долара за брой.

Позитивните настроения на пазарите обаче бяха развалени от данни за трудовия пазар в САЩ. Официалните доклади ще бъдат факт едва в края на месеца, но първите прогнози, цитирани от MarketWatch сочат, че през юни новооткритите работни места в страната са едва 155 хил., спрямо 175 хил. през май.

В крайна сметка борсите затвориха на червена територия като инвеститорите не обърнаха голямо внимание и на факта, че през май поръчките на промишлени стоки се увеличават с 2,1%, вместо очакваните 1,9 на сто.

Пониженията са минимални, но Dow Jones приключи сесията на ниво от 14 931, 87 пункта, записвайки спад от 0,29%. Понижението при S&P 500 е в рамките на 0,06% до 1 613, 98 пункта. Nasdaq също отчете спад, но в рамките на 0,03% до ниво от 3 433,4  пункта. 

DaVita HealthCare загуби 6 на сто от цената на акциите си след като се появиха съобщенията, че американското правителство планира да намали разходите си за бъбречна диализа. Книжата на оператора на центрове за диализа се търгуваха при цена от около 113 долара за брой.

Това решение на американското правителство се оказа решаващо и при търговията на европейските пазари по-рано днес. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още