IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PepsiCo отчете 35% ръст на печалбата за второто тримесечие

Опитите на компанията да продава продуктите си на по-високи цени обаче са оказали известен натиск върху продажбите

15:37 | 24.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
PepsiCo отчете 35% ръст на печалбата за второто тримесечие

PepsiCo обяви по-висока от очакваното тримесечна печалба, след като ръстовете при цените и подобрението на производителността доведоха до подобрение и на маржовете, предаде Ройтерс.

Производителят на безалкохолни напитки напитки съобщи, че нетната печалба през второто тримесечие е в размер на 2,01 млрд. долара, или 1,28 долара на акция. През второто тримесечие на миналата година нетната печалба беше 1,49 млрд. долара, или 94 цента на акция.

Като се изключи влиянието на еднократните ефекти върху финансовия резултат, печалбата на акция за тримесечието е 1,31 долара.

Приходите на компанията са нараснали до 16,81 млрд. долара, докато икономисти очакваха постъпленията да достигнат 16,79 млрд. долара. Оперативният марж се е подобрил до 17,1% от 14,4%.

PepsiCo потвърди и очакванията си за финансовите резултати през цялата година, но прогнозира, че разликите във валутните курсове ще имат малко по-неблагоприятно въздействие, отколкото се очакваше.

Опитите на компанията да продава продуктите си на по-високи цени и да не разчита толкова на отстъпките обаче са оказали известен натиск върху продажбите, отбелязва Wall Street Journal. Все пак производителят е засилил рекламата на 12-те си най-добри бранда.

Bloomberg припомня, че PepsiCo е поставена под силен натиск от инвеститора Нелсън Пелц, който настоява компанията да придобие Mondelez International Inc. или поне да раздели производството на храни от това на безалкохолни.

Резултатите обаче може и да окажат подкрепа на ръководството, което се опитва да отблъсне атаките на Пелц.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още