IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 падна под 1 700 пункта в началото на сесията на Wall Street*

Нужна е известна волатилност, която да привлече малко допълнителни обеми на скучния пазар, коментира анализатор

18:00 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
S&P 500 падна под 1 700 пункта в началото на сесията на Wall Street*

Основните американски индекси се задържат негативна територия, като Dow Jones и Standard & Poor's 500 удължават загубите си от вчерашната сесия и в началото на днешната. Инвеститорите от своя страна търсят нов катализатор, който да тласне пазара към нови печалби след наскоро покорените нови рекордни върхове, съобщи CNBC.

Увеличавайки опасенията, президентът на подразделението на американския Федерален резерв в Атланта Денис Локхарт заяви, че първоначалното свиване на програмите на централната банка за изкупуване на активи може да бъде обявено още през септември. Локхарт подчерта, че не е разочарован от правителствения доклад за безработицата през юли и добави, че ще наблюдава много внимателно данните „през следващите няколко седмици“, за да прецени дали икономиката се насочва към по-бърз растеж.

Dow Jones отстъпва с 0,54% до 15 528,30 пункта, воден от акциите на IBM, които поевтиняват с 2,1% до 191,47 долара, след като швейцарската банка Credit Suisse понижи рейтинга им и целта си за цената им. Книжата на Wal-Mart пък губят 1,5% от стойността си до 77,59 долара.

Standard & Poor's 500 заличава 0,45% до 1 699,42 пункта, падайки под психологическата граница от 1 700 пункта. Nasdaq Composite се понижава с 0,54% до 3 673,04 пункта.

„Извън скучния пазар сме, тъй като печалбите, които могат да се направят, са малки“, заяви Арт Кашен, директор за операциите на регулиран пазар в UBS Financial Services. „Оглеждаме се за възможности и нови промени, така че е необходима известна волатилност, която да привлече малко допълнителни обеми“, добави той.

Външнотърговският дефицит на САЩ е намалял с 22,4% до 34,2 млрд. долара през юни, падайки до най-ниското си ниво от над 3 години и половина, стана ясно от съобщение на американското министерство на търговията. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха дефицитът да се свие до 43,5 млрд. долара.

Акциите на Michael Kors прибавят 1,2% към стойността си до 68,68 долара, след като веригата магазини за луксозни стоки публикува близо 2 пъти по-високи приходи за второто тримесечие благодарение на печалбите в Европа и разкриването на нови обекти в универсални магазини.

Пазарната капитализация на Fossil скача с 18,2% до 127 долара за акция, след като производителят на модни аксесоари обуви по-силна от очакваната тримесечна печалба и повиши годишната си прогноза.

Акциите на  American Eagle Outfitters потъват с 16,1% до 16,76 долара, след като веригата магазини за тийнейджърско облекло заяви, че печалбата ѝ за второто тримесечие вероятно ще бъде наполовина по-ниска от очакванията на анализаторите, позовавайки се на слабите печалби и по-ниските маржове на печалба.

Пазарната капитализация на Washington Post се разширява с 4,6% до 595 долара за акция, след като основателят на Amazon.com Джеф Безос се споразумя за закупуването на медийните активи на издателската компания срещу сумата от 250 млн. долара в брой.

*Актуално към 17,25 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още