IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's: Финансовата стабилност на Кипър е заплашена

Може да се наложи ново преструктуриране на държавния дълг въпреки понижаването на лихвата по взетия заем от Русия, предупреждава агенцията

10:37 | 09.09.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Moody's: Финансовата стабилност на Кипър е заплашена

Сериозните икономически и финансови проблеми на Кипър заплашват финансовата стабилност на страната и може да доведат до ново преструктуриране на държавния дълг, се посочва в съобщение на международната рейтингова агенция Moody's, цитирано от Интерфакс.

В документа се отбелязва, че преструктурирането може да се наложи въпреки понижаването на лихвата по заема от 2,5 млрд. евро, отпуснат на Кипър от Русия, и удължаването на срока на погасяването му.

Понижаването на лихвата по руския заем за средиземноморската държава ще понижи разходите ѝ за обслужване на външния дълг с по-малко от 1% от брутния вътрешен продукт на страната за 2012 г. за периода между 2013 и 2016 г., изтъкват от агенцията.

През юли Moody`s оцени обмяната на част от кипърските държавни облигации като фалит. От агенцията предупреждават, че нова замяна на държавния дълг на Кипър ще получи същата оценка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Тука има - тука нема :)))Един ден са супер и вече нямат проблеми - на другия обратно -> пак към дъното!Продадени са с принадена политическа активност отвътре /НЯМА ВРЪЩАНЕ/, а извършилите сделката могат да живеят ВЕЧЕ /само/ навън!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още