IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Visa повишава дивидента с 21%

Компанията за парични преводи го увеличава в пета поредна година, откакто бе листната на борсата, макар и с по-малък процент спрямо последните две

12:40 | 24.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Visa повишава дивидента с 21%

Бордът на директорите на Visa Inc. е одобрил увеличение на дивидента, изплащан от компанията по акциите ѝ от клас „А“, съобщи MarketWatch.

Компанията повишава дивидента вече за пети път, откакто бе листната на борсата през 2008 г. - всяка година по веднъж.

Тримесечният дивидент нараства до 40 цента на акция, което означава годишен дивидент от 1,60 долара на акция, докато досегашният бе 1,32 долара на акция.

Настоящото увеличение е сходно с това от 2009 и 2010 г., но не чак толкова голямо, колкото бе одобрено през последните 2 години.

През финансовата 2012 г. компанията раздаде дивиденти на стойност 595 млн. долара, а година по-рано одобри нова програма за обратно изкупуване на акции на стойност 1,5 млрд. долара, която ще приключи през 2014 г.

Повишаването на дивидента идва в момент, когато кредитирането на потребителите остава слабо, макар че разплащанията с кредитни и дебитни карти остават силни, тъй като все повече потребители преминават от плащането в брой и с чекове към електронни преводи.

Visa трябва да обяви резултатите си за четвъртото тримесечие на финансовата година на 30 октомври. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакват ръст на печалбата от 20% при увеличаване на приходите с 11%.

Акциите на компанията се повишиха с един цент до 198,90 долара за брой в търговията след затварянето на пазара. От началото на годината те са поскъпнали с 31%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още