IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш изпълнителен директор на GE влиза в управата на JPMorgan

Ходът е насочен към усилията на компанията да се пребори с регулаторните и правни предизвикателства

15:10 | 04.01.14 г.
Бивш изпълнителен директор на GE влиза в управата на JPMorgan

JPMorgan Chase & Co добави към борда на директорите си Майкъл Нийл в ход, насочен към усилията на компанията да се пребори с регулаторните и правни предизвикателства, пише MarketWatch.

Нийл e бивш главен изпълнителен директор на General Electric (GE) Capital – позиция, която изпълняваше до юни 2013 г. Според JPMorgan привличането на експерт от такъв ранг ще донесе "изключителен финансов и управленски опит" за компанията.

Много от финансовите компании в САЩ, в това число и JPMorgan, продължават да са подложени на остри критики вследствие на финансовата криза от 2008 г. Ръководителите на дружествата бяха обвинени в предприемането на множество рисковани залози, които в крайна сметка са провокирали спукването на имотния балон.

Двама от директорите в JPMorgan напуснаха постовете си в средата на миналата година. Елън Футър и Дейвид Кот не успяха да спечелят доверието на акционерите, печелейки по-малко от необходимите за нов мандат 50% от гласовете.

Нийл е второто новото попълнение в борда на JPMorgan, след като през септември в управата влезе Линда Бамън. Преди това тя заемаше поста заместник-председател на звеното за управление на риска в компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още