IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В кои банки ще инвестира JP Morgan през 2014 г.?

Американската мултинационална банка ще заложи на очакванията за положително развитие в еврозоната

17:03 | 09.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
В кои банки ще инвестира JP Morgan през 2014 г.?

UBS, Deutsche Bank, Barclays, Morgan Stanley, Credit Suisse и Goldman Sachs. Това са инвестиционните банки, в които JP Morgan ще вложи най-много средства през настоящата година, съобщава CNBC. Първите три са оценени с рейтинг „купувай“, става ясно от списъка на избраниците, който бе публикуван от екипа за проучване на европейските борси на банката.

JP Morgan очаква „растеж в банковия сектор и подобряване на качеството на активите“ в еврозоната. Основанията за това са очакванията за ръст на БВП от 1% през годината, спрямо 0,4-процентното свиване през 2013 г. Освен това на този етап няма изглед за по-нататъшно вдигане на лихвите, особено в Южна Европа.

UBS, освен че е най-голямата частна банка по обем на управляваните от нея активи, е и най-добре капитализираната такава и неслучайно е първият избор на JP Morgan. Последният отчет на швейцарската банка за третото тримесечие на 2013 г. надмина прогнозите, регистрирайки нетна печалба от 577 млн. швейцарски франка (644,2 млн. долара).

Банката обаче е била заставена да увеличи с 50% капиталовите си резерви от швейцарски банков регулатор с цел „да бъдат избегнати известни и неизвестни рискове, свързани с дейността ѝ“. Това накара банката да отложи целевата доходност по акциите си от 15% с една година за 2016 г.

„Инвестиционните банки ще продължат да бъдат обект на съдебни спорове и очакваме да станем свидетели на още споразумения през 2014 г.“, казва анализаторът на JP Morgan в Лондон Киан Абухосейн. „Най-големите ни притеснения са свързани с разследванията на Forex пазара“, допълни той.

Barclays, UBS и Deutsche Bank вече заявиха, че са започнали преразглеждане на търговските си дейности, след като регулатори са се свързали с тях.

Въпреки разследванията обаче европейските банкови ценни книжа постигнаха ръст от 19% през 2013 г., задминавайки повечето от конкурентите си. Растежът идва след 23-процентен скок през 2012 г., сложил край на 2 години на спад в кулминацията на европейската дългова криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Дано грешите Дже Пи Морган! Дано грешите! Моля се горещо! Само фалита и забраната на банките ще изправи икономиките на света! БЕЗ ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още