IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Herbalife увеличава с 50% обема на обратното изкупуване

Компанията ще задели 1 млрд. долара по програмата си за изкупуване на акции от акционерите си

14:22 | 04.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Herbalife увеличава с 50% обема на обратното изкупуване

Производителят на продукти за здравословно хранене Herbalife Ltd. заяви, че ще увеличи програмата си за обратно изкупуване на акции с 50% до 1,5 млрд. долара и обяви, че ще продаде конвертируеми облигации за 1 млрд. долара.

Печалба за четвъртото тримесечие вероятно ще бъде в диапазона на 1,26 до 1,30 долара за акция въз основа на предварителните резултати, заяви базираната в Лос Анджелис компания. Анализаторите прогнозираха средна печалба от 1,16 долара за акция, показват събрани от Bloomberg оценки. Продажбите са нараснали с около 20%.

Herbalife възнаграждава акционерите си, след като новият одитор PricewaterhouseCoopers приключи с aнализа си, разчиствайки пътя за допълнителни заеми за финансиране на обратното изкупуване. Новината за обратното изкупуване в същия ден, в който хедж фонд мениджърът Бил Акман от Pershing Square Management повтори твърденията си за неетични практики между дистрибутори на Herbalife. 

„Те със сигурност имат достатъчно парични потоци за финансиране на усилията за обратно изкупуване, но поемането на дълг им дава възможност да ускорят усилията", казва Ромел Дионисио от базираната в Ню Йорк анализаторска компания Wedbush Securities. 

Акциите на Herbalife се повишиха с 4,65 долара, или 7,2% до 69,02 долара. Цената им се повиши повече от двойно за последната година. 

Кои са другите акции от ТОП 10 на борсата в понеделник вижте в материала на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още