IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan ще заплати още 614 млн. долара на щатските власти

Cделката е още една важна стъпка в усилията на компанията да остави въпросите с ипотеките зад себе си, заявиха от банката

09:16 | 05.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
JPMorgan ще заплати още 614 млн. долара на щатските власти

JPMorgan Chase & Co се съгласи да заплати още 614 млн. долара на правителството на САЩ за уреждане на съдебни спорове за подценени ипотечни заеми, съобщи правосъдното министерство.

Най-голямата американска банка по размер управлявани активи призна, че за повече от десетилетие е одобрила хиляди заеми, които не са отговаряли на критериите за застраховка от Федералната жилищна администрация, се посочва в изявлението на щатските власти.

Като последица от това бяха отчетени "значителни загуби", които провокираха местните власти да покрият липсите, пише CNBC.

Oт банката посочиха в изявление, че "споразумението представлява още една важна стъпка в усилията на компанията да остави историческите въпроси, свързани с ипотеките зад нея".

JPMorgan заяви, че вече е отделила резерви за уреждане на съдебните спорове и не очаква сделката да окаже значително допълнително финансово въздействие върху състоянието ѝ.

През миналата година компанията постигна споразумения с различни местни власти на стойност близо 20 млрд. долара в стремежа си да изчисти правните искове.

По-рано тази седмица банка се съгласи да заплати 1,45 млн. долара за уреждане на датиращи отпреди 4 години обвинения, че е поддържала сексуално враждебна среда за жените в един от центровете си за ипотечно кредитиране в Охайо.

По време на търговията на Wall Street във вторник книжата на JPMorgan поскъпнаха с 1,18% до 54,95 долара за брой.

Повече манипулациите на пазарите вижте във видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още