IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CVS Caremark отказва цигарите

От 1 октомври в магазините на компанията, която търгува с лекарствени продукт, няма да се продават цигари и тютюневи изделия

18:17 | 05.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
CVS Caremark отказва цигарите

Най-голямият търговец на фармацевтични продукти в САЩ CVS Caremark планира да спре продажбите на цигари и тютюневи изделия, съобщи Bloomberg. Компанията ще промени политиката си и ще се позиционира като предлагаща здравословни продукти, не просто да бъдат търговец на дребно, става ясно от изявленията на CVS.

От 1 октомври 2014 година в магазините на компанията във всички 7,6 хил. фармацевтични търговски обекта продажбите на цигари и тютюневи продукти ще бъдат спрени. Това е първата национална търговска верига за лекарствени продукти в САЩ, която се решава на подобна стъпка.

Усилията да се промени обликът на компанията обаче ще струват скъпо – приходите паднат с 2 млрд. долара годишно, изчислява CVS.

Пушенето на цигари обаче се оказва дори по-опасно, отколкото се смяташе преди, допълват още от компанията, като се позовават на данни на американските власти. Вредният навик повишава рискът от диабет, ревматоиден артрит и различни ракови заболявания. Годишно цигарите стават причина за смъртта на повече от 480 хил. души в САЩ.

Различните програми за популяризиране на вредните последици от тютюнопушенето и мерките на правителството правят цигарите все по-малко популярни в САЩ. През 1965 година 42% от възрастното население в страната пуши, докато през миналата година процентът намалява до 18. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още