IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалната продукция в САЩ с най-силен ръст от шест месеца

Данните за февруари потвърждават, че през януари икономиката е била засегната от тежката зима

17:03 | 17.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индустриалната продукция в САЩ с най-силен ръст от шест месеца

Индустриалната продукция в САЩ през февруари е нараснала с 0,6% спрямо засегнатия от лошото време януари - най-бързият темп от шест месеца, съобщи Федералният резерв, цитиран от MarketWatch.

Икономисти, запитани от медията, очакваха ръст от 0,2%. На годишна база растежът е 2,8%. Спадът през януари бе ревизиран от 0,3% на 0,2%, макар че имаше корекция и на данните за ноември и декември.

„Индустриалната продукция се оттласна много добре през февруари, надхвърляйки двойно очаквания от над растеж, който бе над консенсусния. Това стана без помощта на допълнително увеличение при комуналните дейности“, коментира Аври Шенфийлд от CIBC World Markets.

Ръстът през февруари идва на фона на разширението в промишлеността (+0,8%) и добива (+0,3%), докато комуналните услуги са се свили с 0,2% след ръст от 3,8% за януари. Използваният капацитет се е повишил от 78,5% на 78,8%.

Данните затвърждават схващането, че необичайно суровата зима е засегнала икономическата активност в началото на годината. Автомобилното производство, например, е скочило с 4,6% през февруари след спада от 2,5% през януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още