IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nomura: S&P 500 ще се разшири до 1 950 пункта до месец

По-голямата част от печалбите на фондовия пазар в САЩ идват от обратните изкупувания на акции, смята Боб Януа

18:53 | 09.04.14 г.
Nomura: S&P 500 ще се разшири до 1 950 пункта до месец

Щатският борсов индекс S&P 500 вероятно ще се покачи с над 5 на сто в следващия месец въпреки тревогите около корпоративните печалби, посочи стратегът в Nomura Боб Януа.

"За мен 1 950 пункта е равнището, което очаквам за S&P 500 в следващия един месец", отбеляза експертът пред CNBC.

Прогнозата на анализатора дойде въпреки предпазливостта на инвеститорите от последните дни. Според различни оценки печалбите на компонентите на S&P 500 се очаква да нараснат с едва около 1,1% през презходното тримесечие, а приходите се очаква да се повишат с 2,7 на сто.

Въпреки песимизма Януа смята, че фондовите пазари, които напоследък не бяха задвижвани от корпоративните резултати, а от решенията на централните банки, са постигнали по-добри показатели чрез използваните алтернативни инструменти, като например пласирани собствени облигации.

"Ако се вгледате в S&P 500, по-голямата част от печалбите му не идват от увеличаването на приходите. Те дойдоха от обратните изкупувания на акции", отбеляза той.

Обратните изкупувания се случват, когато фирми купуват собствените си акции посредством търговия на фондовата борса, което намалява делът на притежаваните от инвеститорите книжа.

Интересен факт е, че оценката на Боб Януа се разминава коренно с отчетеното от експерта в края на миналата година. Тогава той заяви, че в периода март-декември 2014 г. акциите ще изгубят между една четвърт и половината от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още