IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ планират нови санкции срещу Русия

Могат да бъдат поставени санкции в цели сектори като енергетиката, банковото дело и добивната промишленост, посочи посланикът на Щатите в ООН

20:52 | 13.04.14 г.
Автор - снимка
Редактор
САЩ планират нови санкции срещу Русия

САЩ са готови да наложат още санкции на Русия, ако продължат сегашните действия в Украйна, заяви посланикът на САЩ в ООН Саманта Пауър, цитирана от Ройтерс.

За предаването на ABC "The Week" Пауър каза, че санкциитие, вече наложени от Вашингтон, са имали ефект: руската рубла е паднала в резултат до най-ниско дъно, а руският фондов пазар е с 20% спад.

„Президентът даде ясно да се разбере, че според руското поведение, че на масата могат да бъдат поставени санкции в цели сектори като енергетиката, банковото дело и добивната промишленост“, казва Пауър.

Посланикът на САЩ в ООН смята, че безредиците в Източна Украйна носят всички белези, които сме видели в Крим: „професионални са, координирани и в тях няма нищо провинциално. В шест или седем града се повтарят съвсем точно“.

САЩ и ЕС въведоха ограничени санкции срещу руски граждани след анексирането на Крим –замразяване на банкови сметки, активи и забрана за издаване на визи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още