IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завръщането на мегасделките

Все повече придобивания се осъществяват чрез акции, а не с пари в брой

08:55 | 03.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Comcast Corp купува Time Warner Cable Inc за 45,2 млрд. долара в сделка изцяло с акции. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Comcast Corp купува Time Warner Cable Inc за 45,2 млрд. долара в сделка изцяло с акции. Снимка: Ройтерс

Те отново са тук - липсващите отдавна големи придобивания. След като години наред страняха от големите сделки, корпоративните мениджъри се завръщат на арената на придобиванията. Подтикнати са от покачващите се цени на акциите и възстановяващите се икономики в САЩ и Европа.

От планираното за 45 млрд. долара придобиване на Time Warner от Comcast до опита на фармацевтичната компания Valeant да купи производителя на ботокс Allergan на почти 46 млрд. долара – компаниите се осмеляват да сключват смели сделки с голям потенциал, пише в анализ Wall Street Journal.

Досега през тази година са обявени 14 придобивания, всяко на стойност най-малко 10 млрд. долара. По данни на Dealogic тази бройка е рекордна от 2007 година насам. А може да нарасне допълнително. Защото в тези данни не влиза обявеният през тази седмица интерес за закупуване на AstraZeneca от страна на Pfizer. Сделката се оценява на около 100 млрд. долара. Също и разговорите между General Electric и Alstom за закупуването на енергийния бизнес на френската компания за повече от 12 милиарда долара, или интереса на Siemens към сделката, не са отразени в данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 02:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още