IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse може да плати 2 млрд. долара за избягване на данъци в ущърб на САЩ

Сделка между банката, Нюйоркския банков регулатор и федералните власти може да бъде постигната до дни

10:09 | 13.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Credit Suisse може да плати 2 млрд. долара за избягване на данъци в ущърб на САЩ

Банковият регулатор на щата Ню Йорк претендира за стотици милиони долари от Credit Suisse в рамките на разследване за потенцилано избягване на данъци, което може да доведе до споразумение между швейцарската банка и американските власти на стойност над 2 млрд. долара, твърдят пред Ройтерс запознати, цитирани от CNBC.

Според тях Нюйоркският регулатор е отправил искане за първоначално обезщетение от 1 млрд. долара, но се очаква преговорите да намалят сумата на окончателната глоба. Тази глоба ще е в допълнение към тази, която Credit Suisse обсъжда с министерството на правосъдието на САЩ. Според информация на Ройтерс от миналата седмица правосъдното министерство търси обезщетение от 1,6 млрд. долара. 

Сделка между банката, Нюйоркския регулатор и федералните власти може да бъде постигната до дни. Нюйоркският регулатор започна разследване срещу Credit Suisse по-рано през годината след доклад на Сената, който обвинява персонала на банката в тайни операции за набиране на клиенти в САЩ. Според доклада практиките на банката са спомогнали за избягването на данъци в ущърб на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още