IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pimco намали дела на портфейла си в американски ДЦК

За сметка на това водещият фонд на компанията - Total Return Fund, увеличи процента на облигациите от развиващите се пазари

16:29 | 11.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Pimco намали дела на портфейла си в американски ДЦК

Ръководителят на инвестиционната компания Pimco Бил Грос е намалил дела на притежаваните американски облигации и други свързани с държавния дълг активи през юни, реагирайки на спекулациите, че икономиката укрепва и Федералният резерв (Фед) ще вдигне лихвите по-рано от очакваното.

Делът на свързаните с правителствения дълг активи във водещия фонд на компанията - Total Return Fund, беше 47% през миналия месец, спрямо 50% през предходния, показват данни, публикувани на уебсайта на компанията.

Грос залага на краткосрочни облигации дори и след по-силните от очакваното данни за заетостта в САЩ, които показаха разкриване на нови 288 хил. работни места през юни. Годишният ръст на заплатите обаче се забави до 2%, което държи инфлацията под целта на Фед, който няма да бърза с вдигането на лихвите, по думите на Грос.

„В момента нивото на заплатите е най-важно, заетостта остава на втори план. За да стигнем до целевата инфлация от 2%, заплатите трябва да се увеличат с 3%“, коментира той. За сметка на американските облигации, Грос увеличи дела на ДЦК от развиващите се пазари във фонда до 9% през юни, спрямо 8 на сто през май.

Най-големият облигационен фонд за 14-и пореден месец пострада от тегления на стойност 4,5 млрд долара, което свали стойността на активите му от миналогодишния връх от 293 млрд. Тази година фондът реализира възвръщаемост от 3,4%, задминавайки 42% от конкурентите си, след като миналата година инвеститорите загубиха 1,9%.

Самият Грос е заложил почти 200 млн. долара собствени средства на това, че лихвите ще останат ниски. Той инвестира близо 60 млн. от своето състояние в затворени фондове през май и юни към 140-те млн, които вече бе вложил в подобни авоари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още