IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Падналият над Украйна самолет приземи американските борси

Слабите данни от жилищното строителство в САЩ допълнително натиснаха надолу индексите

23:17 | 17.07.14 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Падналият над Украйна самолет приземи американските борси

Сериозни отстъпления белязаха търговията на Wall Street в четвъртък, след като новината за падналия малайзийски самолет се отрази крайно негативно на търговията, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се върна под 17 хил пункта, след като инвеститорите избягваха рискови активи. Той приключи сесията със спад от 0,9% до 16 976,94 пункта.

Широкият индекс S&P 500 регистрира спад от 1,2% и затвори при 1 958,13, като енергийният сектор изпита най-големи загуби сред 10-те сектора, влизащи в индекса, като всички затвориха на червено.

Технологичният Nasdaq загуби 1,4% от стойността си и затвори при 4 363,45 пункта.

Показателят Chicago Board Options Exchange Volatility Index, който измерва несигурността на инвеститорите, скочи с 21% до 13,43 пункта. За всяка оскъпяваща се акция, цените на четири падаха, при оборот от 694 млн акции.

По напълно противоположен начин реагираха златото и петролът. Фючърсите на ценния метал скочиха с 1,4% до 1 316,15 долара за тройунция, докато тези на петрола нараснаха с 1,7% до 102,98 долара за барел. Доходността по петгодишните ДЦК падна с 5 базисни точки до 2,471%.

Малайзисйки самолет с 300 души на борда беше свален над Източна Украйна в четвъртък вечер, като инцидентът предизвика смут сред международната общественост и обвинения в тероризъм.

„Новината за самолета само наля масло в огъня около нестабилните пазарни условия, като за това спомогнаха и събитията в Израел и Ирак“, коментира старшият стратег в US Bank Wealth Management Джим Ръсел. Акциите паднаха рязко при новината, че министър-председателят на Израел е инструктирал войската да предприеме сухопътна офанзива в Газа.

По-рано през деня Министерството на търговията на САЩ публикува данните за жилищното строителство в страната през юни, които разочароваха, разминавайки се с прогнозите с над 10 хил. нови започнати строежа.

Частично успокоение предоставиха резултатите от пазара на труда, където молбите за помощи при безработица намаляха с повече от очакваното през последната седмица.

Индексът Philly Fed Manufacturing index нарасна до 23,9 пункта през юли, спрямо 17,8 пункта през предходния месец, като пазарът очакваше той да се смъкне до 16,0 пункта.

На корпоративния фронт впечатление направи силната печалба на Morgan Stanley през второто тримесечие, като банката отчете печалба на акция от 94 цента, срещу пазарни очаквания за 56 цента на акция.

Компанията за управление на активи BlackStone отчете печалба на акция от 1,15 долара през второто тримесечие, в резултат на което акциите ѝ скочиха с 8,56% до 36,89 долара за акция.

Здравната компания UnitedHealth обяви тримесечна печалба от 1,42 долара на акция при пазарни очаквания от 1,26 долара на акция, което изпрати цената на ценните ѝ книжа нагоре с 3,27% до 86,50 долара за акция.

Печалбата на производителя на цигари Philip Morris намаля през второто тримесечие, но също се оказа по-добра от прогнозите за печалба на акция от 1,24 долара при такава от 1,41 долара.

След края на сесията отчети за представянето си през второто тримесечие ще предоставят Google, IBM и AMD. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

10
rate up comment 4 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
А сега, нека си представим, че самолетът е свален неумишлено. Тогава?1.Не се ли говори по пози повод? 2.Не се ли отправят обвинения?3.Не се ли осъжда от обществото?4.Или този, в чиято мелница това е наляло вода, ще пропусне да се възползва?Фактът е този: Има свален самолет, има загинали хора, има щети, има скръб. Мислиш ли, че някой ще прости на онзи, дето е изстрелял ракетата дори, ако е било случайно? Няма. Убийството на стотици невинни граждани си е убийство.Както и фактът, че все някоя от страните ще е в по-неизгодна позиция заради това. Следователно, въпросът за ползата остава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 5
Pyramid
преди 9 години
Самолетът е насочен от РВД да мине оттам, не от мен. Знаели са, че стрелят и имат средства да достигнат тези височини и са обявили зоната за "безопасна". Следователно, всяка "случайност" след преднамерени действия /защото, ако тяхното РВД не знае какво и защо е правило, аз ли да знам/ силно ми лъха на не по-малка преднамереност.Самолетът с хората в него е изпратен за пушечно месо, щото е било планирано да бъде свален.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 9 години
"данните" по моя скромен опит имат тенденция да се променят доста от уста на уста и медия, към медия. За жалост... Особено за такова нещо, което никой ама никой не е видял с очите си. Или поне няма жив такъв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 7
MZ/X
преди 9 години
Върпросът за ползата може да бъде адекватен само ако самолетът е свален умишлено! Данните които излизат до сега показват, че е свален случайно от сепаратистите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 8
Pyramid
преди 9 години
...нито Украйна имат полза. Следователно, не виждам причина, защо едните или другите да свалят самолет на чужда, трета страна. Срив по борсите в момент на /иначе/ стабилен тренд нагоре, ме навежда на мисълта, че се цели масово придобиване на големи пакети акции на фирми, дори много далеч от данданията в Донецка и Луганска области - там, където са листнати.Затова - и медиите вече нееднократно показваха кадри - започвам да приемам факта, че неруски и неукраински наемници, някъде на територията на Украйна, са прехванали поне един комплекс зенитни ракети и, без да им пука, са ликвидирали 300 души. Изпълняват се мръсни икономико-политически поръчения от /ама изобщо/ незаинтереувани от грижите и вълненията на местните. Не им пука ни за Русия, ни за Украйна, ни за техните граждани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 6
Pyramid
преди 9 години
Когато са случат такива "злощастни инциденти" е редно да се запитаме кой има полза от това. Нито Русися,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
Людени
преди 9 години
Хайде да приземи и "жълтото" .... хи хи хи !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 3
MZ/X
преди 9 години
Явно си новак на борсите и не разбираш как работят! Падането на самолета може да увеличи напрежението между САЩ и Русия, което да доведе предислоциране на американски военни в Източна Европа, спиране на доставките на газ от страна на Русия и т.н. По големите рискове съответно автоматично водят до бягане на определени инвеститори от инвестициите в акции и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 7
karnis
преди 9 години
Всеки път падам от смях като чета как журналистите се мъчат да си изсмучат от пръстите причина засто борсите паднали или се качили...Сега било паднал самолет:))))) а стига бе:))))))П.С. саболезнования на близките на загиналите тожа не е смешно никак...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 11
lilivan
преди 9 години
аз си инвестирам в долари от 2г. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още