IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dollar Tree купува Family Dollar за 8,5 млрд. долара

Сделката ще обедини две от най-големите вериги за продажба на евтини стоки в Северна Америка

18:14 | 28.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Dollar Tree купува Family Dollar за 8,5 млрд. долара

Американската верига магазини за търговия на дребно с евтини стоки Dollar Tree се съгласи да придобие компанията от браншa Family Dollar Stores за 8,5 млрд. долара, пише New York Times. Плащането ще бъде под формата на пари в брой и акции, като сделката ще обедини едни от двете най-големи вериги магазини в бранша в Северна Америка.

Според споразумението Dollar Tree ще плати по 74,50 долара за всяка акция на Family Dollar.  Акционерите, които притежават около 16% от компанията, вече са дали съгласието си.

Заедно двете компании ще разполагат с над 13 хил. магазина в 48 щата в САЩ и Канада и над 18 млрд. долара приходи. Dollar Tree, която продава своите стоки на цена до 1 долар, възнамерява да остави Family Dollar като отделна марка.

„Това е възможност да се преобразуваме“, коментира изпълнителният директор на Dollar Tree Боб Сасер. „Ние винаги сме се стремели към това да се развиваме и да подобряване нашия бизнес. Това придобиване, което затвърждава нашето присъствие на пазара и диверсифицира компанията ни, ще ни позволи да надграждаме над този напредък и най-важното, поставя Dollar Tree на пътя на ускорения растеж“, каза той.

Двете компании очакват да спестят около 300 млн. разходи до три години след приключването на сделката, което се очаква да стане факт в началото на 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още