IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street не пое в ясна посока

Оптимизмът около финансовите отчети заглуши опасенията заради геополитическото напрежение

23:31 | 28.07.14 г. 1
Wall Street не пое в ясна посока

С минимални изменения и без ясна посока на индексите приключи днешната сесия на Wall Street.

Оптимизмът около финансовите отчети заглуши опасенията заради геополитическото напрежение. Инвеститорите обаче са в очакване на решението на Федералния резерв на САЩ за паричната политика, съобщава Bloomberg. Редовното двудневно заседание приключва в сряда.

В края на днешната сесия Dow Jones се повиши с 0,13% до 16 983 пункта, воден от акциите на UnitedHealth Group, Exxon Mobil  и Walt Disney, които поскъпнаха със съответно 1,26%, 1,15% и 1,07%. S&P 500 добави 0,03% до 1 979 пункта, а Nasdaq изгуби 0,1% до 4 445 пункта.

“Пазарът напоследък е доста спокоен”, коментира пред информационната агенция Сам Уордуел от Pioneer Investments в Бостън. “Има известен геополитически страх и ако войните по света не продължат, изглежда че през втората половина на годината ще видим подобрение”, допълва той.

Най-силен ръст в днешната сесия отбелязаха акциите на компаниите за комунални услуги – средно 1,46%. Следват телекомите с повишение от 0,46%. На другия полюс са компаниите от сектора на строителство, като секторният подиндекс се понижи с 0,5%.

Фючърсите на златото със срок на доставка през август останаха без промяна в днешната сесия на стоковата борса в Ню Йорк на фона на геополитическите рискове. Цената за тройунция остана 1 303,3 долара.

“На фона на геополитическите рискове и нарастващото напрежение в Източна Украйна и Ивицата Газа златото отново е търсено като убежище”, коментира пред MarketWatch Ойген Вайнберг от Commerzbank.

Експертът обяснява, че промените в цените са минимални заради потиснатото търсене в Китай и Индия – водещите пазари на благородния метал в света.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през септември поевтиняха с 42 цента, или 0,4%, до 101,67 долара за барел. Септемврийските контракти на сорта брент поевтиняха с 82 цента, или 0,8%, в Лондон до 107,57 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
"Wall Street не пое в ясна посока " тва клише на инвестора ще да е, че го виждам вече за N път, ако на мадамата не е известна посоката, може да погледне чартовете и да види, че посоката от 5 години е на горе, коя посока не е ясна мадам ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още