IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед не успя да накара американците да поемат по-голям риск

Те притежават 10,8 трлн. долара в брой, по сметки и в парични фондове, вместо да инвестират в акции, облигации или други активи

19:06 | 24.08.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Тези 10,8 трлн. долара описват неуспеха на политиката на Фед. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тези 10,8 трлн. долара описват неуспеха на политиката на Фед. Снимка: Ройтерс

Федералният резерв на САЩ (Фед) държи лихвите толкова ниски, че те не носят нищо, ако се залага на сигурните печалби. Това окуражава инвеститорите да правят всякакви нетрадиционни неща, за да получат по-висока доходност, пише колумнистът на MarketWatch Рекс Нутинг.

Очевидно централната банка принуждава пазарните участници да наливат пари в акции, junk облигации, земеделска земя и в редица друг балони, за които четем напоследък. Това е добра новина, но данните показват, че американските инвеститори все още са консервативни, когато става дума за вложения.

„Но колко консервативни са те?“, пита риторично Нутинг.

Данни за финансовите сметки показват, че американците притежават 10,8 трлн. долара в брой, по банкови сметки и във фондове на паричния пазар, които носят минимална или никаква лихва.

Към края на първото тримесечие нискодоходните активи формират 84,5% от годишния разполагаем личен доход. Делът им е най-високият от 23 години насам. Разбира се, хората трябва да имат малко пари в брой, за да плащат сметките си, но никой не се нуждае веднага от сумата, равняваща се на разполагаемите доходи за 11 месеца.

Тези 10,8 трлн. долара описват неуспеха на политиката на Фед, отбелязва колумнистът на MarketWatch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
сметай батко, а аз си мислех, че от Костов и Доган по големи крадци нема, ама тея немат стигане бе, ее вече мога да си отдахна, че нема да фалират американците има кой да им плати дълга ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 12
Rumen_
преди 9 години
Не е така. Точно този 1% се очаква да са достатъчно умни, за да не си държат големите пари в сметки в някакви измислени валути, а в реални активи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 3
Mesoiadess
преди 9 години
Една важна подробност - парите са по сметките на 1% от населението.Този % нито може да консумира повече от това което консумира , нито има нужда от несигурни инвестиции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още