IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ обмислят затягане на санкциите срещу руския енергиен сектор

Вашингтон възнамерява да ограничи износа на високотехнологично оборудване за руската петролната и газова индустрия в Северния ледовит океан

11:34 | 04.09.14 г. 19
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ обмислят затягане на санкциите срещу руския енергиен сектор

САЩ обмислят затягане на санкциите срещу Русия чрез ограничаване на износа на високотехнологично оборудване за руската петролна и газова индустрия в Северния ледовит океан, пише CNBC, цитирайки американски дипломатически представител.

„Разглеждаме по-нататъшно затягане на ограниченията за износ на енергийни стоки и високотехнологично оборудване, особено за петролната и газова индустрия в Северния ледовит океан“, заяви американският посланик в ЕС Антъни Гарднър.

Русия, която е основният доставчик на енергия за ЕС, притежава едни от най-големите неразкрити нефтени и газови залежи в света по своите крайбрежия и енергийните ѝ амбиции могат да бъдат ощетени от санкциите.

Гарднър посочи, че  САЩ работят в тясно сътрудничество с Европейската комисия (ЕК), посланиците на държавите в ЕС и европейските лидери за следващите стъпки към търсене на политически изход от кризата в Украйна.

Очаква се САЩ да се присъединят към Европейския съюз (ЕС) в налагането на нови санкции срещу Русия на срещата на НАТО в Уелс днес. Лидерите на ЕС се обявиха за по-строги санкции през уикенда след сигналите за пряка руска военна намеса в Украйна, като ще обявят крайното си решение до петък.

Дипломати споделиха пред Ройтерс, че ЕС разглежда разширяване на забраната за теглене на заеми и привличане на капитал в Европа за всички руски държавни компании. Също така може да бъде издадена забрана на руския министър на отбраната Сергей Шойгу да влиза в ЕС.

„Ние разглеждаме всички варианти. Обмисляме и затягане на финансовите ограничения като това е един от вариантите“, коментира Гарднър по повод това дали и САЩ ще се присъединят към ограничаване на чуждестранното финансиране за руските държавни фирми. Дипломатът добави, че САЩ разглеждат вариант за ограничаване на продажбите на военно оборудване за Русия, но отказа да хвърли повече светлина върху въпроса.

В обсъжданите от ЕС мерки попадат и спиране на синдикираните заеми за държавните банки и институции в Русия, както и забрана за купуване на руски финансови деривати. Има и вариант за разширяване на забраната за износ на стоки, които могат да бъдат използвани както за военни, така и за граждански цели, към всички потенциални руски вносители, не само компании в сектора на отбраната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

18
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 9 години
Само Рон Пол не давай за пример момчеИначе си на прав път, но Рон Пол е просто един от тях, който за да се докопа до кандидатура първо и после до президент е готов на всичко, повтарям на всичко. Но тая няма да стане - защото американците са по-умни/оказа се / от българитеИначе клипа за Кадафи няма нищо общо с идеята за златото, а не долара, която ти продаваш. Всичко в този клип е истина обаче. И Рон Пол е прав за ФЕД, но е екитка за мирисане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
ето още едно нещо за всички микро макро и нано икономисти и фенове на paper backed securities (money)Why they killed Muammar Gaddafi (New World Order) https://***.youtube.com/watch?v=RJOqO6aOvyUSome believe it [the NATO/US-led Libyan invasion] is about protecting civilians, others say it is about oil, but some are convinced intervention in Libya is all about Gaddafi's plan to introduce the gold dinar, a single African currency made from gold, a true sharing of the wealth.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
Ако някой се опита да вкарва златен стандарт или да върти търговия в петрол различна от долари, става враг Nr. 1 и терорист и etc. Затова моля всички които защитават САЩ да хванат и да прочетат на Ron Paul - End the FED какво е всъщност FED какво прави, монетарна политика и т.н. Ето обяснил го е човека в книгата си как е направена системата да се създават пари с две думи "печатница" държана от 5 човека ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
Интересно видео, коня показват ти защо тряя да се търгува с долари и защо всеки който се опита да си прай нещо на своя глава го удря някоя ракета по тиквата - надяям се и всички икономисти у форумо да вденат най после за кво иде реч ...https://***.youtube.com/watch?v=eyqGzfKoyQM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 2
Ironhorse
преди 9 години
Ама нали Рус и Путин, заедно с БРИКС (защо ги числят в техния лагер не ми е ясно) е велика сила и не се страхува от никой ?!!!Ако иска нефта да го търгува в рубли, за нас българите е добре дошло, ама на! иска долари.Ирак и Иран се опитаха да търгуват нефт в Евро, не в рубли, песо, рупии, юани (статут на измислена валута, защото не е свободно конвертируема, ако не знаете) или други подобни !!!Ако успеете да смелите, защо нефтът се продава в долари и защо отявлени врагове на САЩ (Русия, Ислямска държава и други подобни) все пак му купуват дългови книжа и/или държат резервите си в долари, може и да разберете някои неща за макро-икономиката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 2
Ironhorse
преди 9 години
Божеее, що епитети не е чудо ..Синко, използването на епитети е признак за липса на аргументи, количеството им на употреба е обратно пропорционално на наличието на мозък (това едва ли ще разбереш) и афишират липсата на елементарни познания по риторика.Русия внася храни от ЕС и САЩ общо около 50 %. при общ внос от при 100 % за около 28 милиарда долара за година. Русия има отрицателен баланс по салдото внос-износ с около 40 % в полза на внос !!!Любимата ти Рус, дори не може да произведе картофи за да засее и за това вдигна забраната за внос на ... картофииии!Преди около месец два пак във форума на Инвестор спорихме с някой точно по тази тема. Там съм дал линкове към страници на ФАО.Апропо, ако имаш мозък нета бъка от подобна информация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 1
Internet
преди 9 години
Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Известният финансов анализатор Чарлc Ненър (Charles Nenner) се занимава с изучаване на цикли, за да прогнозира всички основни Пазари за последните три десетилетия... За щатския долар Ненър предсказва: "Определянето на времето е нашият бизнес и ние винаги сме казвали, че доларът ще се срине в края на 2014 г. Причините за това са различни. Правителството има неизплатени заеми, които са много краткосрочни. Ако лихвените проценти се повишат само с половин процент, те вече са в беда. Също така, Съединените щати не разполагат с правомощия да наложат много (съкровищни облигации) на други страни, тъй като Съединените щати сa решили да не бъдат сила повече. Така че, разбира се, доларът си отива заедно с това. Цената на нефта ще бъде много по-висока и инфлацията ще започне да се раздвижва. Това е началото на инфлацията. Пет години по-късно ще разберете, че инфлацията е започнала през 2014 г. Това не означава, че всичко ще се случи пре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
я прочети Кадафито и Хюсеина що сдадоха багажа, аз няям повече кво да кажа ... ако и тва не разбереш няма смисъл да дискутираме колегас .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 2
Internet
преди 9 години
Смешнико-надничар, защо не се скриеш, а?Кой ти е казал че Русия не може да се изхранва, бе ***-надничарски?Делът на вноса от САЩ и Европа в баланса на храните в Русия на годишна база се движи по отделните позиции между 0.1-10% и може да бъде заменен без проблеми от трети страни. Загубите са си само за САЩ и ЕС, другите печелят.Впрочем, посочи ми поне една страна в света, която не внася никакви храни, бе малоумникПосочи поне една, а? И източникът на тези твои знания?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
аре стига вече с такиа кат твойте тъпотии. Да търгува се щото а некой не иска ей глей кво стаа, аре търгувай си ти с долари и си ги затвори в буркани даже. 1,2,34 ......58 са загрижени щото има напечатано да си *** франко магарето и дълг сумарно 60 трилиона вече не ми се рови да поствам.... чети там ама където тряяя не у Си е би си и Плубърг и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още