IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дефицитът на пенсионните фондове в САЩ се е утроил за по-малко от 10 г.

За това допринасят загубите по време на кризата и застаряващото американско население

16:40 | 26.09.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Дефицитът на пенсионните фондове в САЩ се е утроил за по-малко от 10 г.

Дупката в американските пенсионни фондове се е утроила до най-малко 2 трлн. долара за по-малко от десетилетие, пише CNBC, цитирайки доклад на агенцията за кредитен рейтинг Moody's Investors Service.

Moody's измерва необслужваните задължения на 25-те най-големи пенсионни фонда между 2004 и 2012 г., като общият бъдещ дефицит надхвърля 2 трлн. долара. Дупката се е разширила въпреки факта, че средната възвръщаемост на инвестициите на фондовете за почти същия период е 7,45%, което сравнително съвпада с гонената доходност, според агенцията.

„Част от проблема с финансирането е, че е трудно да бъдат възстановени двуцифрените загуби по време на рецесията“, посочи вицепрезидентът на Moody's Ал Медиоли в изявление. В разгара на икономическия спад през фискалните 2008 и 2009 г. активите на фондовете поевтиняват средно с близо 22%.

Други причини, допринасящи за разширяването на дефицита, са неподходящите вноски и бремето на застаряващото американско население. В Мичиган например съотношението на работещите към пенсионерите е намаляло с над 50 на сто. Към момента там на всеки пенсиониран жител се пада по малко над 1 работещ.

25-те фонда, анализирани от Moody's, представляват 40% от 5,29-те трлн. долара, управлявани общо от всички пенсионни фондове в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 9 години
1.Moody's измерва необслужваните задължения на 25-те най-големи пенсионни фонда между 2004 и 2012 г., като общият бъдещ дефицит надхвърля 2 трлн. долара. 2 .25-те фонда, анализирани от Moody's, представляват 40% от 5,29-те трлн. долара, управлявани общо от всички пенсионни фондове в САЩИзводът от 2т. е че 25 те анализирани фонда управляват около 2 трилиона ,а от 1т , че бъдещият им дефицит ще е около 2 трилиона - е то няма как и по- голям да бъде :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Godo
преди 9 години
фашизоидността е когато капитализма - олигархията - плутокрацията хвани оръжието. НЕОЛИБЕРАЛИЗМА ИЗПИТАН ОПИТНО В ЧИЛИ, Е СИСТЕМА ЗА ОТМЯНА НА ДЪРЖАВАТА С ТОВА И НА ДЕМОКРАЦИЯТА. КАПИТАЛИЗМА Е ДИКТАТУРА НА ПАРИТЕ, А НЕОЛИБЕРАЛИЗМА Е ФИЛОСОФИЯТА НА ТАЗИ ДИКТАТУРА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още