IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing ще подобри своя 777

Целта е да се намали разхода на гориво с 2% и да се добавят 14 пътнически места

10:00 | 10.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Boeing обяви в понеделник, че ще подобри ефективността и капацитета на своя модел 777. Целта на компанията е да повиши производството на най-доходоносния си самолет, преди да го смени с по-нов модел, пише Ройтерс.

Мини джъмбо джетът ще получи нови двигатели и крила от 2020 г. През това време Boeing има нужда да повиши продажбите на съществуващата версия, за да избегне орязване на производството, което би подкопало ключов източник на пари.

Ранди Тинсет, вицепрезидент на маркетинговия отдел за производство на компанията заяви, че от третото тримесечие на 2016 г. Boeing 777 ще бъде доставян с 2% икономия на разхода на горивото, основно благодарение на подобрението на аеродинамичността. Освен това Boeing ще разшири самолета с 14 допълнителни места.

„Тази комбинация от подобрение на горивната ефективност и повече места ще доведе до около 5% подобрение на ефективността на седалка“, заяви той на конференция в Аризона на Society of Transport Aircraft Trading.

Участниците заявиха, че решението да се подобри съществуващия модел се прави с цел да се отхвърлят спекулациите, че на Boeing може да се наложи да намали производството. Друга цел е да се подкрепи цената, която инвеститорите дават на моделите 777 на пазара на самолети втора ръка, който влияе върху цените на новите самолети.

Главният изпълнителен директор на Boeing Джим Макнерни заяви миналия месец, че компанията ще трябва да има между 40 и 60 поръчки на година, за да задържи производството на рекордните 8,3 самолета на месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още