IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing очаква финансирането за покупка на самолети да остане силно

Купувачите на самолети ще разчитат на капиталовите пазари за финансирането на една трета от очакваните продажби за 2015 г.

16:11 | 09.12.14 г.
Boeing очаква финансирането за покупка на самолети да остане силно

Производителят на самолети Boeing очаква търсенето на финансиране за покупка на самолети от капиталовите пазари да продължи. Купувачите на самолети за търговски цели ще продължат да използват капиталовите пазари, за да финансират една трета от очакваните продажби за 2015 г. на стойност 124 млрд. долара, заяви компанията във вторник.

„Силата, която наблюдаваме при финансирането на самолети, е като цяло резултат от здравословното и балансирано глобално търсене за нови самолети“, заяви вицепрезидентът за финансови услуги за самолети на Boeing Capital Corporation Тим Майърс, цитиран от Ройтерс.

Капиталовите пазари са растящ източник на финансиране за доставка на самолети. За сравнение, през 2009 г. те са формирали едва 3% от общата сума.

Пари от подкрепяни от правителства експортни кредитни агенции някога са ползвани, за да се заплаща основната част от сделките за самолети. Очаква се това да продължи, но на исторически ниски нива, заявиха от Boeing.

В края на септември Airbus повиши прогнозата си за търсенето на самолети в следващите 20 години. Европейската компания отчита силно търсене на самолети за дълги разстояния с широк корпус, тъй като ограниченията на някои летища принуждават авиокомпаниите да заменят малките самолети по редица маршрути. Освен това Airbus може да увеличи производството на моделите си A330neo и A350. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още