IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street отстъпи в края на сесията

Инвеститорите очакват протокола от последното заседание на Фед и началото на сезона на отчетите

23:17 | 07.04.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Wall Street отстъпи в края на сесията

Американските акции се понижиха леко във вторник, след като почти до края на сесията бяха на плюс, предава CNBC. Инвеститорите следяха цената на петрола и възобновения възход на долара преди началото на отчетния сезон в сряда.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones отстъпи с 0,03% до 17 875 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 спадна с 0,21% до 2 076 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq се понижи с 0,14% до 4 910 пункта.

Американският петрол поскъпна с 3,1% до 53,76 долара за барел, удължавайки вчерашния ръст от 6%. Между двете щатски сесии суровината бе спаднала след доклад на Goldman Sachs, според който цената на петрола трябва да остане ниска в продължение на месеци, за да се постигне забавяне на добива в САЩ.

Доларът поскъпна с 1% спрямо еврото до 1,08, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се понижи с 0,01 процентни пункта до 1,89%. Фючърсите върху златото се понижиха с 0,7% до 1 210 долара за трой унция.

Евтиният петрол и силният долар се очаква да продължат да потискат корпоративните печалби. Консенсусът е за 3% годишен спад в оперативната печалба за първото тримесечие на компаниите от индекса S&P 500, показват данните на S&P Capital IQ.

Инвеститорите очакват протокола от последното заседание на Фед, който ще бъде публикуван в сряда. Освен това след края на сесията утре производителят на алуминий Alcoa ще даде неофициален старт на сезона на отчетите.

Икономическите новини от деня показаха, че свободните работни места към последния работен ден на февруари са били 5,1 млн. – най-високото ниво от януари 2001 г. и почти без промяна спрямо предходния месец.

"Данните отнеха от безпокойството за слаб растеж", коментира Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в R.W. Baird, посочвайки, че знаците за умерен растеж отлагат вдигането на лихвите от Фед евентуално за септември.

Президентът на клона на Фед в Минеаполис Нараяна Кочерлакота заяви, че централната банка може да почака с вдигането на лихвите до втората половина на 2016 г., като след това ги повиши плавно до 2% до края на 2017 г.

Акциите на FedEx поскъпнаха с 2,7%. Дружеството цели да закупи холандската компания за доставка на колети TNT Express за около 4,4 млрд. евро.

Книжата на Starbucks отстъпиха с 0,5% до 94,75 долара. Брюксел води ново разследване срещу данъчните практики на компанията. Причината за новите съмнения е дивидент от 502 млн. шв. франка в поделение, което има по-малко от 40 служители.

Американската медийна компания Viacom обяви, че ще започне преструктуриране, включващо съкращаване на работни места, отказване от няколко заглавия и реорганизиране на три от вътрешните ѝ мрежови групи в две нови организации. Всичко това има за цел да насърчи растежа на фирмата, чиито акции се понижиха с 1,9%.

Intel съобщи, че променя структурата на финансовия си отчет. Промяната ще влезе в сила с представянето на резултатите за първото тримесечие на 14 април и засяга комбинацията между PC Client Group и Mobile and Communications Group в новото дружество Client and Computing Group. Капитализацията на Intel нараства с 0,7 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 4
Сините камъни
преди 9 години
Освен долара има и други заявки за световни валути!Още малко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
Pitashtia
преди 9 години
Вдигане на лихвите просто не може да се случи , освен ако не са луди да го направят. Дефлационният натиск в световната икономика остава много силен и всички ще са принудени да наливат пари без изгледи за особен успех. Всъщност поскъпването на долара е дефлация, защото той е световните пари. Всички останали валути ,с малки изключения, петрола , суровините, повечето стоки поевтиняват. До ви е честита Голямата депресия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още