IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FedEx купува холандската TNT Express за 4,8 млрд. долара

Американската компания цели да увеличи присъствието си на европейския пазар

10:14 | 07.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
FedEx купува холандската TNT Express за 4,8 млрд. долара

Във вторник FedEx Corp обяви, че цели да закупи холандската компания за доставка на колети TNT Express за около 4,4 млрд. евро (4,8 млрд. долара), за да стъпи на европейския пазар, съобщава The Wall Street Journal.

FedEx и TNT заявиха, че сделката, която ще бъде изцяло в брой, до голяма степен е сигурна и е била одобрена от борда на холандската компания. Предлаганата цена от 8 евро на акция представлява премия от 33% над цената на акциите на TNT от 2 април.

Компаниите заявиха, че обединението ще трансформира европейските възможности на FedEx и ще ускори световния ѝ растеж. Те също така заявиха, че са уверени, че всички антитръстовите притеснения могат да бъдат решени по подходящ начин своевременно.

Сделката идва две години след като очакваното поглъщане на TNT от конкурентната US United Parcel Service Inc. се провали поради антитръстови въпроси. Холандската фирма се опитва да се конкурира с големите си съперници, включително и с FedEx.

Председателят и главен изпълнителен директор на FedEx Фредерик Смит заяви, че споразумението ще позволи на американската компания “бързо да разшири нашето портфолио от международни транспортни решения, за да се възползваме от тенденциите - специално на постоянно нарастващата световна електронна търговия".

В изявлението се казва, че PostNL NV, която има дял от 14,7% в TNT, планира да подкрепи офертата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още