IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sikorsky съкращава 1400 работни места

Една от причините е по-слабото търсене на работници за петролни платформи в морето

10:32 | 03.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Sikorsky Aircraft обяви, че ще съкрати 1400 работни места през следващата година, след като американският производител на хеликоптери е изправен пред по-слабо търсене на работници за петролните платформи в морето, съобщава CNBC.

Във вторник дъщерното дружество на United Technologies, базирано в Stratford, Кънектикът, обяви, че "пониженията в цените на петрола", водещи до значителен спад на капиталовите инвестиции на петролните компании за проучвания на нефтени залежи в морето, се отразява на Sikorsky, намалявайки производствените нива. Освен това търсенето на "определени международни военни продукти" също е по-слабо.

Съкращаването на работни места, свързани с производството, засяга съоръженията в Кънектикът, Пенсилвания и Полша. Sikorsky възнамерява да консолидира производствените обеми и да прекрати работата си в Бриджпорт.

Съкращенията ще засегнат около 9,2% от работната сила на компанията, която се равнява на около 15 200 души.

Говорителят Пол Джаксън заяви, че съкращенията не са свързани с решението на United Technologies да проучи възможностите за продажба, отделяне или преотстъпване на Sikorsky. Очаква се решението за бъдещето на компанията да бъде обявено през следващия месец.

Sikorsky обяви, че продажбите й за 2014 г. възлизат на почти 7,5 млрд. долара, отчитайки 19% ръст в сравнение с 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още