IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing очаква ръст на трафика и поръчките през 2015 г.

Американският производител се надява на поръчки за поне 750 нови самолета тази година, въпреки че досега офертите са за само 136

14:29 | 06.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Boeing очаква ръст на трафика и поръчките през 2015 г.

Най-големият производител на самолети в света Boeing Co. очаква броят на пътуващите да скочи с над 6% през 2015 г. Най-вероятно ръстът ще бъде от 6,5%, което е доста над дългосрочната прогноза за 5%, пише Ройтерс.

Американската компания се надява на поръчки за поне 750 нови самолета тази година, въпреки че от началото на 2015 г. офертите са за само 136 самолета.

„Чака ни доста работа преди да изпълним целта за поръчките“, коментира вицепрезидентът за маркетинга на Boeing Ранди Тинсет на редица пресконференции преди авиошоуто в Париж, което започва на 15 юни.

Прогнозата за пътникопотока е в унисон с реалния ръст на въздушните пътувания. Данните, публикувани от Международната асоциация за въздушен транспорт (International Air Traffic Association - IATA) на 4 юни, показват 6,3% годишен ръст в първите четири месеца на 2015 г. Според Boeing повишението през 2014 г. е било в рамките на 6 на сто.

Поръчките и прирастът на пътникопотока при Boeing и европейския му конкурент Аirbus се следят зорко от инвеститорите. През последните седмици акциите на двете компании поевтиняват на фона на опасенията, че няма да успеят да поддържат рекордните поръчки, които получават през последните години.

Boeing очаква, че през тази година още 600 млн. души ще летят. Компанията очаква нови поръчки за близо 900 нови самолета, като в цифрата не влиза бройката, която трябва да се смени, уточнява Тинсет.

Прогнозите са, че Airbus и Boeing заедно ще доставят над 1 300 самолета.

По думите на Тинсет Boeing предвижда 5% ръст на превозените товари, което ще спомогне за продажбата на повече модели 747-8. Според данните на IATA в периода януари-април 2015 г. превозът на товари се увеличава с 4,3% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още