IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing e получил поръчка за 6,6 млрд. долара от Copa Airlines

Панамската авиокомпания ще бъде първата в Латинска Америка, която ще разполага със самолети от модела 737 MAX 9

18:30 | 10.04.15 г. 1
Boeing e получил поръчка за 6,6 млрд. долара от Copa Airlines

Boeing Co е получил поръчка стойност 6,6 млрд. долара от панамската Copa Holdings SA, което ще е най-голямата сделка в историята панамска и американска компания, предава The Wall Street Journal.

Поръчката е за 61 самолета от моделите 737 MAX 8 и MAX 9, които Copa Airlines ще използва, за да замени някои от своите действащи машини.

Новината дойде в петък по време на събитие в Панама, на което присъстваха президента на САЩ Барак Обама и панамския му колега Хуан Карлос Варела Родригес.

Стенли Мота, председател на Copa Airlines, каза, че поръчката е "важна стъпка в укрепването на лидерството на компанията в региона". По думите му споразумението ще помогне на икономическия растеж на Панама.

През последните години Copa Airlines се превърна във важна връзка между Северна, Южна и Централна Америка. Тя ще бъде първата авиокомпания в Латинска Америка, която ще разполага със самолети Boeing 737 MAX 9.

Акциите на Boeing поскъпват с приблизително 18% през тази година, а тези на Copa добавят около 2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 5
lyusien
преди 9 години
Политика и икономика Никога не забравяите това Джон Кери посети Панама и се срещна с кубинския външен министър Много скоро Барак Обама ще отмени ембаргото към Куба и милиони американци ще летят към бижуто на Карибити Разбира се със самолети на Панамските авиолинии Просто бизнес
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още