IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs с най-малката тримесечна печалба от близо 4 години

Американската банка задели повече средства за съдебни дела и отчете спад на приходите от търговия с облигации

18:28 | 16.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската банка Goldman Sachs Group оповести най-малката си тримесечна печалба от близо 4 години, след като задели повече средства, за да уреди съдебни дела, свързани с ипотечни кредити, и приходите от търговия с облигации намаляха, пише Ройтерс.

Нетната печалба на щатския трезор спадна почти наполовина до 916 млн. долара, или 1,98 долара на акция, през трите месеца до 30 юни, от 1,95 млрд. долара, или 4,10 долара на акция, колкото бе положителният финансов резултат през същия период на 2014 г.

От банката добавят, че направените провизии намаляват печалбата с 2,77 долара на една акция. Изключвайки ги, Goldman щеше да запише 4,75 долара печалба на една акция. Анкетираните от агенцията анализатори прогнозираха печалба от 3,89 долара на акция.

Приходите са с 1% по-ниски до 9,07 млрд. долара. Оперативните разходи са нагоре с 16 на сто до 7,34 млрд. долара. Разходите за възнаграждения спадат с 3% до 3,81 млрд. долара. Въпреки това броят на персонала скача с 8% до 34 900 души.

През второто тримесечие банката задели 1,45 млрд. долара за съдебни разноски по дела, свързани с ипотечни кредити. Това е пет пъти повече спрямо същото тримесечие, но на миналата година.

Приходите от търговия с финансови инструменти бяха поставени под натиск, тъй като опасенията относно Гърция и Китай отблъснаха инвеститорите. Приходите от търговия с финансови инструменти, валути и суровини се свиват с 28% до 1,6 млрд. долара.

Бизнесът, който някога формираше 40% от приходите на Goldman, е под натиск още от началото на финансовата криза, тъй като новите регулации не стимулират търговската дейност на банките, а и изискват от тях да увеличат капитала си. През тримесечието търговията с финансови инструменти, валути и суровини формира едва 18% от общите приходи на банката.

Приходите на Goldman от инвестиционно банкиране, към които не спадат приходите от услуги, дейността по емитиране на облигации и публично предлагане на акции, се покачват с 13% до 2,02 млрд. долара основно заради таксите.

Към края на първото полугодие на 2015 г. Goldman Sachs е първа по обем на приходите от сливания и придобивания и попечителски услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още