IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honeywell повиши прогнозите си за годишна печалба

Технологичната компания отчете по-добри резултати от очакваното за второто тримесечие

20:02 | 17.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Honeywell International Inc. повиши долната граница на прогнозираната си печалба за 2015 г. и отчете по-добра от очакваното печалба за второто тримесечие в резултат на повишеното търсене на бизнес реактивни двигатели и системи за изграждане на контрол, съобщава Bloomberg.

Корекцията е втора за компанията за тази година. Главният изпълнителен директор Дейв Коте намали разходите на Honeywell, добави нови продукти и се възползва от положителния ръст на американската икономика, който спомогна за повишаване на печалбата въпреки силния долар.

Печалбата за тримесечието без разходите за пенсионно осигуряване са се повишили до 1,51 долара за акция спрямо 1,38 долара през миналата година, съобщава Honeywell. Очакванията на анализаторите бяха за 1,49 долара за акция.

Приходите са намалели с 4,7% до 9,78 млрд. долара, което е над средната оценка от 9,74 млрд. долара. Изключвайки влиянието на чуждите валути и продажбата на предприятия, продажбите са нараснали с 3%, твърди Honeywell. Компанията повиши прогнозата си за продажби от 39 млрд. долара до 39,6 млрд. долара.

Отделът за системи за автоматизация и контрол, чийто продукти включват системи за пожарна безопасност и сигурност, отчитат печалба от 567 млн. долара и ръст от 6,4%. Отделът, който произвежда реактивни двигатели и системи за контрол в пилотската кабина, също отбеляза ръст на печалбата от 2,4% до 777 млн. долара

За текущото тримесечие Honeywell прогнозира печалба от 1,51 до 1,56 долара за акция докато анализаторите смятат, че тя ще достигне дори 1,57 долара. Продажбите от съществуващите бизнеси, без влиянието на чуждите валути, ще се повишат с между 3 и 4%, коментира още компанията.

„Очакваме ръста на продажбите от това тримесечие да продължи и през втората половина на годината“, допълни още Коте.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още