IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечният отчет на Harley-Davidson победи прогнозите на Wall Street

Нетната печалба на легендарния производител на мотоциклети достигна 1,44 долара на акция при прогнози за 1,39 долара

21:21 | 21.07.15 г.
Тримесечният отчет на Harley-Davidson победи прогнозите на Wall Street

Отчетът на Harley-Davidson Inc победи прогнозите на Wall Street за печалбата и приходите въпреки натиска от силния щатски долар и големите отстъпки на конкурентите, предава Ройтерс.

Нетната печалба на дружеството достигна 299,8 млн. долара, или 1,44 долара на акция, през второто тримесечие, което е спад с 15 на сто от 354,2 млн. долара, или 1,62 долара на акция, година по-рано. Анализаторите очакваха печалба на акция на компанията да достигне 1,39 долара.

Общият размер на приходите спадна до 1,82 млрд. долара от 2 млрд. долара година по-рано. Тук експертите прогнозираха ниво от 1,67 млрд. долара.

Компанията отдаде добрия си резултат на силното търсене на нови модели и ръста на търсенето в САЩ в края на тримесечието. Harley също така каза, че няма да намали цените на своите култови мотоциклети въпреки неотдавнашния спад в цената на акциите, като заяви също, че обмисля обратно изкупуване на акции.

Световните продажби на дребно на мотоциклетите на Harley-Davidson отстъпиха до 88 931 през второто тримесечие от 90 218 преди година.

От Harley изтъкнаха, че отчетът на компанията до голяма степен е бил повлиян от въздействието на силния долар, което е дало значително предимство на конкуренцията в сектора.

Продажбите на дребно на компанията в Азиатско-Тихоокеанския регион нараснаха с 16,6% през второто тримесечие, докато тези в Европа, Латинска Америка и Канада отбелязаха спадове с между 4 и 9 на сто.

Въпреки отстъплението спрямо същия период на миналата година и продължаващите опасения за влиянието на долара компанията запази очакванията си за продажбите непроменени, предсказвайки ръст от 2 до 4% спрямо 2014 г., или общо 276-281 хил. мотоциклета.

Същевременно компанията планира да емитира 750 млн. долара дългосрочен дълг в следващите седмици, за да финансира плановете си за обратно изкупуване на акции, които ще покачат допълнително годишната печалба, заяви главният изпълнителен директор Мат Леватич.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още